Hem FINANSRÖST Spira – Ny app gör spara genom aktier enklare än någonsin

Spira – Ny app gör spara genom aktier enklare än någonsin

Publicerat av: Redaktionen

Trots att all statistik visar att aktie-sparande är det som historiskt gett bäst avkastning är det bara ca 14 procent av svenskarna som idag äger aktier.

Nu lanseras därför appen Spira – ett nytt samarbete mellan Collector Bank och Aktieinvest, som ska göra det möjligt för fler svenskar att bli rika på börsen.Spira - Ny app gör spara genom aktier enklare än någonsin 3

En majoritet av svenskarna sparar varje månad. Men eftersom många tror att det krävs såväl kunskap som intresse och tid för att bli rik på aktier väljer de flesta istället att spara i någon av storbankernas fonder. Tryggt och bekymmersfritt kan tyckas. Problemet är bara att fondernas avgifter äter upp en ganska stor del av vinsten. 

”Det som din bank inte berättar för dig är att på 30 år kan hälften av din avkastning ha försvunnit ner i deras fickor. Det är inte särskilt schysst, utan något vi vill ändra på.” 
Lena Apler, styrelseordförande och grundare av Collector Bank 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>