Hem Livstil Såhär kan du investera pengar online 2019

Såhär kan du investera pengar online 2019

Publicerat av: Redaktionen

Idag finns det flera olika alternativ för dig som vill investera online i något annat än aktier och fonder.

Alternativa investeringar kan vara ett bra val om du vill se en snabbare eller mer fördelaktig avkastning och det finns flera olika plattformar på nätet som kan hjälpa dig att placera dina pengar. Här tipsar vi om tre olika sätt som du kan investera på under 2019:

Investera genom P2P-lån

Såhär kan du investera pengar online 2019 3P2P-utlåning innebär att du lånar ut dina pengar till företag eller privatpersoner, sedan får du tillbaka de utlånade pengarna med ränta. Peer to peer-lån har blivit populärt i Sverige och idag finns det flera olika plattformar som fungerar som en mellanhand mellan långivaren och låntagaren. Det går exempelvis att investera i P2P lån via Lendify på ett snabbt och säkert sätt med minimala avgifter. Istället för att banken tar emot låntagares amorteringar med ränta får investeraren amorteringen insatt direkt på kontot. Räntesatsen för lånet bestäms genom en gemensam överenskommelse mellan långivare och låntagare innan lånet betalas ut. En del plattformar har en bestämd ränta som investerare måste använda sig av och olika lån kan ha olika räntesatser. Årsräntan brukar för det mesta ligga på 6-14 procent i avkastning. Avbetalningen med ränta kan vanligtvis betalas ut månadsvis, men det är fullt möjligt att återinvestera pengarna för att få en ränta på ränta-effekt. Även försiktiga investerare kan investera genom P2P-lån eftersom det är en mer stabil investeringsform jämfört med börsens svängningar.

Onoterade bolag

Att investera i onoterade bolag kan vara ett lukrativt alternativ när man vill investera pengar online. Ett onoterat bolag har ännu inte introducerats på börsen utan introduktionen kommer att ske i framtiden. När ett företag har introducerats på börsen har aktierna redan värderats efter bolagets resultat och investerare som köper börsnoterade aktier har därmed gått miste om en lukrativ tillväxtkurva. Genom att investera innan börsnoteringen kan man komma in i den viktiga uppstartsfasen då aktierna kan öka i värde mycket snabbt. Vinstpotentialen kan därför vara stor eftersom onoterade tillväxtbolag står för den högsta tillväxten i ekonomin och genererar bäst avkastning över tid. Ett nystartat bolag kan dock gå omkull fort och därför är ens investering mer riskabel jämfört med traditionell aktiehandel. Det finns idag flera nätplattformar som låter dig investera i onoterade bolag. Pepins är världens första samt Sveriges största handelsplats för crowfunding med handel i tillväxtbolag som har onoterade aktier. Crowdfunding är samma sak som investering i onoterade bolag och kortfattat innebär det att privata investerare finansierar ett bolags uppstart eller expansion.

Guld och silver

Guld är framförallt intressant vid inflation eller om det förväntas eller råder ekonomiska eller politiska oroligheter som kan påverka världsekonomin eller landets ekonomi negativt. På grund av guldets begränsade mängd står den emot inflationen. Det kan man se eftersom en bil kostar lika mycket idag som för 100 år sedan om man räknar om det till guld. Idag behöver man inte förvara råvarorna själv och därför är det inte en krånglig investering. Det går att köpa guld i form av värdepapper genom vanliga nätmäklare som till exempel Nordnet eller Avanza. Det är enkelt, billigt och snabbt med minimala avgifter. Det går även att köpa guld i fysisk form, men istället för att lagra det själv kan det lagras på ett stort lager. Att investera i silver är ett bra alternativ om ens investeringskassa är lite mindre. Silver är billigare, men det beter sig annorlunda än guld eftersom det går mer upp när guldet går upp och mer ner när guldet sjunker i värde. Risken är därmed högre, men avkastningen är också högre.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>