Så här mycket har bankerna höjt ränterabatten på sina bolån
Hem Finansröst Så här mycket har bankerna höjt ränterabatten på sina bolån

Så här mycket har bankerna höjt ränterabatten på sina bolån

Publicerat av: Redaktionen

Boräntorna stiger i rasande fart, bankernas bolånemarginaler sjunker och bankerna höjer sina rabatter. Så här mycket har de olika bankerna höjt.

Så fungerar ränterabatten.

När man tar ett bolån erbjuds man en ränta som ofta är listräntan minus en rabatt. När räntan (listräntan) stiger så behåller man rabatten men får en stigande ränta. Förhandlar man inte om rabatten så halkar man efter nya kunder som får högre rabatt. Och när rabatten går ut åker man troligtvis upp på listräntan och kommer då att betala onödigt mycket pengar för sitt lån.

Alla banker har höjt rabatten

I vår sammanställning kan vi se att alla banker har höjt rabatten, i genomsnitt, till sina kunder. Vissa mer än andra och det är troligt att det framförallt är nya kunder som har fått ta del av den högre rabatten.

Uppmaning till alla med bolån – kolla upp din rabatt!

Så här mycket har bankerna höjt ränterabatten på sina bolån

Ränterabatten har stigit hos samtliga banker

Det är viktigt att se över vilken rabatt man har och vilken snittrabatt ens bank erbjuder just nu. Det är även bra att se över vilken genomsnittsränta de andra bankerna erbjuder. För även om en bank erbjuder en hög ränterabatt så kan en annan bank erbjuda en lägre ränta. Just nu skiljer det 0,78 procentenheter mellan den lägsta och den högsta rörliga snitträntan. Det betyder närmare 8 000 kronor per år per miljon man lånar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>