PropTech Sweden lanserar den officiella Proptech-kartan
Hem FASTIGHETER PropTech Sweden lanserar den officiella Proptech-kartan

PropTech Sweden lanserar den officiella Proptech-kartan

Publicerat av: Redaktionen

PropTech Sweden samlar branschens alla intressenter och som en del av detta lanseras nu den officiella Proptech-kartan.

Syftet är att ytterligare stötta utvecklingen av svenska och internationella Proptech-bolag baserade i Sverige, samt att ge en klar bild över de tech-bolag som är verksamma i den expansiva branschen.

Kartan kommer att bidra till den fortsatta utvecklingen, såväl i Sverige som internationellt. I dagsläget finns över 190 svenska bolag på kartan och i och med lanseringen öppnas det svenska proptech-ekosystemet upp och då även internationellt.

─ Det är med stor glädje vi nu kan publicera vårt ekosystem offentligt. Kollegor inom branschen, nationellt och internationellt, kontaktar mig dagligen om just vårt svenska ekosystem. Därför är detta en efterlängtad utveckling för oss och våra medlemmar. I och med vår nya paketering kommer alla få ut mycket mer av all den information vi besitter. Vi ser fram emot att fortsätta synliggöra vårt svenska ekosystem både för den nordiska bygg och fastighetsbransch men även för internationella investerare som är extremt nyfikna på heta svenska start up & scale up bolag, säger Roger Tofft, VD och initiativtagare av PropTech Sweden.

Målsättningen med lanseringen är att skapa en bättre förståelse och kunskap för vad som händer i branschen. Samarbeten kommer att förenklas och därigenom bidra till en effektivare utveckling och tillväxt inom branschen. Proptech-kartan är en levande produkt som är baserad på EU´s Proptech-organisationers överenskomna segmentering. Den kommer löpande utvecklas vilket gör att medlemmar, utländska investerare och myndigheter har en tillförlitlig källa när man vill komma åt data på Sveriges proptech-scen.

─ Den svenska proptech-branschen är en av de ledande i världen. Det finns en otrolig kreativitet, innovationskraft och vilja att utveckla proptech i Sverige och internationellt. Jag är mycket glad och stolt över hur vi i PropTech Sweden förenar tech-bolag med fastighetsägare, fastighetsförvaltare och utvecklare, hyresgäster, rådgivare samt finansiärer med flera i branschen för att driva utvecklingen framåt. Den nu lanserade proptech-kartan blir ett viktigt verktyg i detta arbete,säger Magnus Åkerberg, Styrelseordförande för PropTech Sweden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>