Lunar och TrueLayer inleder strategiskt samarbete
Hem IT-FINANS TRENDERBETALNINGSLÖSNING Lunar och TrueLayer inleder nu ett strategiskt samarbete

Lunar och TrueLayer inleder nu ett strategiskt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Lunar och TrueLayer inleder strategiskt samarbete för att leverera innovativa betallösningar på den nordiska marknaden.

Den nordiska utmanarbanken Lunar och TrueLayer, Europas ledande aktör inom open banking-betalningar, inleder ett samarbete för att tillsammans ge internationella företag bättre möjligheter att nå konsumenter i Danmark, Sverige och Norge.

Lunar och TrueLayer inleder strategiskt samarbeteLunar har under de senaste åren byggt en modern, molnbaserad, nordisk bankplattform med clearingtillstånd i Danmark, Sverige och Norge. I somras beslutade Lunar att öppna upp sin plattform för andra företag som vill leverera finansiella tjänster på den nordiska marknaden genom tjänsten Banking Services.

TrueLayer blir det första internationella företaget att ansluta sig till Lunars plattform. Samarbetet innebär att TrueLayer får möjlighet att leverera lokala betallösningar i Danmark, Sverige och Norge, och markerar en gemensam ambition att bidra till ökad innovation och konkurrens på den nordiska betalmarknaden.

“Norden är en komplex och svårtillgänglig marknad för internationella banker och fintechs. Genom Banking Services öppnar vi upp den nordiska marknaden och bidrar till ökad konkurrens och kundnytta när några av världens mest innovativa aktörer kan erbjuda sina tjänster till företag och konsumenter på våra hemmamarknader”, säger Ken Villum Klausen, medgrundare och VD för Lunar.

“I partnerskap med Lunar kan vi erbjuda internationella företag direktbetalningar i Norden, vilket sänker tröskeln för dessa företag att nå nordiska konsumenter genom att erbjuda en bättre betalupplevelse”, säger Paiak Vaid, VP för Globala Partnerskap på TrueLayer.

“Vi har gjort stora investeringar i vår bank- och betalplattform för att kunna leverera den bästa bankupplevelsen för våra nordiska kunder. Det stora intresset för vårt Banking Services-erbjudande visar på att det finns en stor affärspotential för Lunar samtidigt som vi bidrar till en mer dynamisk bank- och betalmarknad, till nytta för både företag, konsumenter och samhället i stort, avslutar Ken Villum Klausen.

 

Relaterade Artiklar