Lunar lanserar Sveriges bästa sparränta och aktiehandel utan avgift
Hem STARTUP Lunar lanserar Sveriges bästa sparränta och aktiehandel utan avgift

Lunar lanserar Sveriges bästa sparränta och aktiehandel utan avgift

Publicerat av: Redaktionen

Idag blir det möjligt för Lunars kunder att handla aktier.

Samtidigt lanseras sparkonton med en procents ränta.

Det innebär att Lunar nu erbjuder sina kunder den bästa räntan i Sverige utan bindningstid. Med lanseringen vill Lunar ge fler möjligheten att investera och spara smart och enkelt på ett och samma ställe.

Lunar siktar mot att bli ledande inom digitala banklösningar. Nu riktar de in sig på sparande- och investeringsmarknaden i Sverige, som precis som bankmarknaden domineras av ett fåtal aktörer. Idag lanseras en ny tjänst för investeringar direkt i bankappen. Här kan Lunars kunder enkelt köpa aktier och börshandlande fonder. Samtidigt höjer man räntan på sparkonton till en procent, vilket är den högsta sparräntan utan bindningstid i Sverige just nu.

– Alla ska kunna spara pengar. Vi upplever att aktie- och fondspar är svårt för vanliga människor att få grepp om via de tjänster som finns idag. Vi på Lunar vet att det är där de bästa sätten att spara finns och vi vill göra det tillgängligt för fler. Det här är ett viktigt och stort steg mot att göra Lunar till ett komplett ekonomiskt ekosystem som gör ekonomi mer lättbegripligt och samtidigt roligt och effektivt, säger Mats Persson Bergius, Sverigechef på Lunar.

Lunars tjänster ska göra det smidigare för både befintliga som nya användare till att spara på ett smartare och smidigare sätt. Investeringarna görs enkelt och tryggt i appen där Lunars kunder har en tydlig översblick över hela sin ekonomi.

– Att förstå och ta kontroll över sin ekonomi är något vi vill att alla ska kunna göra. Långsiktigt sparande kan upplevas som krångligt där vi vill samtidigt göra det enkelt för användarna. Med vår nya investeringsplattform kan både nybörjare som rutinerade sparare få en bättre översyn. Med den högsta sparräntan på marknaden ges också en bra avkastning på pengar som man behöver ha tillgång till på kortare sikt, säger Mats Persson Bergius, Sverigechef för Lunar.

Under juni och juli är aktieköp och försäljningar dessutom avgiftsfria. Investeringsplattformen kommer att vara användarvänlig för alla, oavsett om personen är helt ny eller erfaren inom sparande med värdepapper. Lunar har, som tidigare kommunicerat, ingått avtal om att förvärva Lendify och affären förväntas stänga innan sommaren. I och med förvärvet kommer man även erbjuda möjligheten att investera i lån till en bra avkastning. Senare under året kommer Lunar att lansera ytterligare investeringsprodukter och bygga vidare på Lendifys erbjudande inom lån- och krediter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>