SmiLe en av Europe’s Leading Start-up Hubs 2024
Hem STARTUP SmiLe en av Europe’s Leading Start-up Hubs 2024

SmiLe en av Europe’s Leading Start-up Hubs 2024

Publicerat av: Redaktionen

SmiLe har utsetts till en av Europas ledande startup hubs på ”Europe’s Leading Start-up Hubs 2024” listan som sammanställts av Financial Times och Statista.

Listan är del av ett initiativ som syftar till att identifiera och lyfta fram inkubations- och accelerationsprogram som bidrar till att skapa framgångsrika startups i Europa.

Av över 2000 organisationer som bjöds in att delta i utvärderingen placerade sig SmiLe bland de 125 hubs som fick högst poäng, vilket befäster SmiLes ställning som en nyckelspelare i ekosystemet för startups. Utvärderingskriterierna omfattade utvärderingar från alumnibolag, rekommendationer från externa experter och en utvärdering av det mest framgångsrika uppstarsbolaget från respektive organisation

SmiLe en av Europe’s Leading Start-up Hubs 2024– Vi är väldigt hedrade över denna utmärkelse. SmiLe har stöttat över 100 bolag i vårt inkubatorprogram, och vår utveckling från inkubator till venture hub visar på vårt engagemang för att hjälpa life science-startups att utveckla och kommersialisera sina innovationer. Då fokus i denna utvärderingsprocess låg på feedback från alumnibolag är utmärkelsen verkligen ett bevis på kvaliteten på det arbete vi gör, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe.

SmiLes engagemang för att främja innovation inom life science och stötta nya företag och tidiga entreprenörer har varit väldigt viktigt för att få denna utmärkelse. Sedan starten har SmiLe i sitt inkubatorprogram hjälpt fler än 100 entreprenörer att kommersialisera sina affärsidéer. Tillsammans har dessa företag lyckats attrahera över 841 miljoner euro i investeringar sedan 2014. Hittills har 21 av SmiLes bolag börsnoterats.

För den fullständiga listan, klicka här: https://rankings.ft.com/incubator-accelerator-programmes-europe/c/ranking

 

Relaterade Artiklar