Kaspersky släpper film om jakten på världens farligaste botnet
Hem Säkerhet Kaspersky släpper film om jakten på världens farligaste botnet

Kaspersky släpper film om jakten på världens farligaste botnet

Publicerat av: Redaktionen

Kasperskys filmproduktionsenhet släpper nu det senaste avsnittet i serien Hacker:HUNTER, ’Emotet vs The World Police’.

Filmen visar detaljerna i en internationell operation som ledde till att världens farligaste botnät och cyberbrottsverksamhet kunde ställas inför rätta.

Dokumentären har exklusiv premiär 18 augusti på YouTube-kanalen Tomorrow Unlocked.

Genom ögonen på åklagare och poliser från Tyskland, Nederländerna och Ukraina visar filmen hur ett internationellt polissamarbete störtade världens största cyberkriminella liga.
På grund av sin stora, decentraliserade, infrastruktur var Emotet mycket framgångsrika och nästan omöjliga att oskadliggöra.

I januari 2021 meddelade dock Europol att Emotets verksamhet stängts ner och gripande av viktiga aktörer i gänget kunde göras. Operationen, sanktionerad av Europol och genomförd i nära samarbete med flera statliga myndigheter i och utanför Europa, var en nödvändighet för att lyckas stoppa Emotets verksamhet.

Kaspersky släpper film om jakten på världens farligaste botnetCybergruppen upptäcktes 2014, växte kontinuerligt och blev extremt farlig. Emotet var främst verksamma som leverantör av nätverksåtkomst och agerade spindeln i nätet för it-kriminalitet runtom hela världen. Organisationen fungerade som en slags vapendistributör – de erbjöd verktyg för att begå brott, men agerade aldrig själva, vilket gjorde dem oerhört svåra att fånga. Emotet öppnade dörrar för cyberbrottsgrupper och gav dem möjlighet att genomföra allvarliga attacker mot högprofilerade verksamheter, som tidigare ofta varit fredade från cyberangrepp, som exempelvis sjukhus.

Dokumentärfilmen berättar historien om Emotets verksamhet och operationen som ledde till deras undergång. Dessutom får du en glimt bakom kulisserna och får ta del av erfarenheter från människorna som ledde utredningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>