Kia och Uber i nytt partnerskap för elektrisk mobilitet
Hem EFTER JOBBET Kia och Uber i nytt partnerskap för elektrisk mobilitet

Kia och Uber i nytt partnerskap för elektrisk mobilitet

Publicerat av: Redaktionen

Kia Europe och Uber har signerat ett partneravtal för att påskynda övergången till elbilar i Europa och som bidrar till minskade utsläpp vid körning samt tystare stadsmiljöer.

Samarbetet innebär att Ubers förare får specialerbjudanden på Kias utbud av mångsidiga elbilar, till att börja med Kia e-Niro och Kia e-Soul.

Kia blir därmed den ledande leverantören av elbilar inom sektorn för appbaserad taxiverksamhet (ride hailing).

Samarbeten inom olika mobilitetstjänster är en del av Kias offensiva strategi, Plan S, som presenterades tidigare i år, med målet att nå en global årsvolym på 880 000 elbilar och 1,6 miljoner elektrifierade bilar år 2030.

Kias målsättning är att göra elektrifierade bilar tillgängliga för många. Fram till 2026 kommer 11 nya elbilar introduceras, varav sju kommer att byggas på den nya tekniska plattformen E-GMP, Electric-Global Modular Platform. På den kommer modeller inom flera segment som personbilar, suvar och crossovers att tas fram, alla med branschledande teknik för ultrasnabb laddning och lång verklig räckvidd.

Uber är idag en av de ledande mobilitetsleverantörerna i Europa och planerar att kraftigt minska koldioxidutsläppen i hela sin flotta. Till 2030 siktar man på att vara en helt utsläppsfri mobilitetsplattform i Europa. Ambitionen är 100 000 elbilar i Europa till 2025.

Elbilarna från Kia är väl lämpade för verksamheten bland annat tack vare modellernas energieffektivitet och långa räckvidd: upp till 455 km för e-Niro respektive 452 km för e-Soul (WLTP). Den höga kvaliteten samt den 7-åriga nybilsgarantin är andra fördelar som vägts in.

Jason Jeong, VD för Kia Europe:
– Partnerskapet med Uber är en viktig milstolpe för utrullningen av elbilar och övergången till hållbar mobilitet i Europa. Att kunna bidra till bättre luft och minskat buller i städerna står högt upp på vår agenda. Med partnerskapet tar vi ett viktigt steg i att nå detta mål genom att erbjuda vårt avancerade elbilsutbud, e-Niro och e-Soul.

Anabel Diaz, regionchef Uber:
– Vi är stolta över att samarbeta med Kia och att förare över hela Europa får tillgång till elbilar som är bäst i klassen. Mobilitet med nollutsläpp är mer än bara ett mål för oss – det är en nödvändighet. När Europa fortsätter att öppna igen är det vår skyldighet att göra de urbana transporterna renare. Partnerskapet med Kia snabbar på elektrifieringen av vår plattform i hela Europa fram till 2025.

Den strategiska alliansen mellan Kia och Uber gäller på 20 europeiska marknader, varav Sverige är en. Detaljerna kring samarbetet kommer att presenteras längre fram.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>