Ny bok: Bakom börsens kulisser – en finansentreprenörs möten och äventyr av CG Fridh
Hem Finansröst Ny bok: Bakom börsens kulisser – en finansentreprenörs möten och äventyr av CG Fridh

Ny bok: Bakom börsens kulisser – en finansentreprenörs möten och äventyr av CG Fridh

Publicerat av: Redaktionen

1976 började CG Fridh i finansbranschen – mitt i den brytningstid när börshandeln gick från stillsamma beställningar till ett rus av kreativt affärsmannaskap.

1980-talet blev finansmarknadens guldålder då stora förmögenheter grundlades, och begreppen finansvalp och yuppie kom till. CG Fridh startade sin karriär som ”den nyfikne pojken i gänget” bland Handelsbankens institutionsmäklare.

Han drev egen bankirfirma, Civic, och gjorde affärer med snart sagt alla den tidens mäktiga män.

Ny bok: Bakom börsens kulisser – en finansentreprenörs möten och äventyr av CG FridhI boken skildras affärer med Anders Wall och Johan Björkman, som på bankirfirman JaPo gav tonåringen CG Fridh banklån till aktieaffärer, starten av Fingerprint Cards långt innan marknaden var mogen och Civic-skandalen när bankinspektionens generaldirektör nyckfullt och utan belägg drog in företagets börstillstånd. Hur hans privata startup-inkubator och investmentbolag Affärsstrategerna gick rakt in på börslistan för stora företag – och varför Fridh köpte ut det igen.

Läs om möten och relationer med Gustaf Douglas, Curt Nicolin, Sten A Olsson, Robert Weil, László Szombatfalvy, Mats Qviberg, Björn Wahlström, Christer Zetterberg och Carl Jan Granqvist.

Detta är en historia om CG Fridhs affärer i svenskt näringsliv under tre decennier. Men också en berättelse om hur den moderna finansbranschen skapades och vilka som bidrog till det. Följ med på en svindlande resa i kulisserna på banker och finansbolag under den omvälvande tid när börsen blev en varelse som fick eget liv.

Boken är skriven i samarbete med frilansjournalisten Ulrika Fjällborg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>