Innovationstävlingen PropTech Championship hålls i Kista 2023
Hem FASTIGHETER Innovationstävlingen PropTech Championship hålls i Kista 2023

Innovationstävlingen PropTech Championship hålls i Kista 2023

Publicerat av: Redaktionen

PropTech Championship, en av världens första årliga tävlingar för innovation inom fastighetsbranschen, kommer 2023 hållas i Kista i samarbete med The Kloud och PropTech Sweden.

Nu öppnar tävlingen upp för bidrag inom tre olika kategorier och vinnaren kommer få möjlighet att direkt förverkliga sin innovation i Kista.

Property Tech, eller fastighetsteknologi, är en viktig faktor för framtidens smarta och hållbara städer. PropTech handlar om att utveckla teknologier som förbättrar livsmiljöer för människor och gör fastigheter mer resurseffektiva. I praktiken kan det exempelvis innebära att med hjälp av artificiell intelligens optimera energiförbrukning, belysning eller uthyrning för att göra fastigheten mer funktionell, attraktiv och hållbar.

Worklife Community, Flexible Use och Wildcard Future Kista – det är de tre olika kategorierna till vilka innovativa PropTech-bidrag nu kan skickas in. Syftet med tävlingen är att lyfta framtidens fastighetsteknik samtidigt som vinnaren får möjlighet att direkt på plats i Kista implementera sin lösning och därmed bidra till stadsutvecklingen i området.

Bakom tävlingen står The Kloud, ett initiativ startat av fastighetsägarna Atrium Ljungberg, Castellum, Corem, Revelop och Vasakronan, med samarbetspartners som Ericsson, KTH, Stockholms universitet och Kista Science City. Initiativet syfta till att stärka Kista som kreativt nav och som den tillväxtmotor som stadsdelen utgör.

– Innovation har alltid varit en del av Kistas DNA. Att Kista står värd för PropTech Championship nästa år känns därför otroligt roligt. Som en Europaledande patenthub i absolut teknologisk framkant finns det här optimala förutsättningar för at utveckla och testa framtidens fastighetsteknik, säger Johan Thomsson, vd för Kista Limitless och initiativet The Kloud.

Tävlingen är öppen fram till 31:a januari 2023 och vinnaren kommer koras av en jury bestående med representanter från Ericsson, KTH, RISE, Kista Science City och de kommersiella fastighetsbolagen.

Innovationstävlingen PropTech Championship hålls i Kista 2023

Johan Thomsson, vd för Kista Limitless och initiativet The Kloud.

Tävlingskategorier

Worklife Community
En innovation som faciliterar stadsdelsövergripande dialog. Det kan avse en typ av stadsdelsgemensam plattform.

Flexible Use
En innovation som ökar nyttjandegraden av fastigheter. Det kan handla om en lösning som underlättar uthyrnin av lokaler utanför kontorstid.

Wildcard Future Kista
Öppen kategori. Ett bidrag som förnyar Kistas befintliga fastigheter med hjälp av ny teknik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>