Från och med januari 2018 hotar EU-förordningen “Betalningsdirektivet 2” att avskaffa banksekretessen

Från januari 2018 kommer det smygande avskaffandet av banksekretessen, som i själva verket är en gemensam lag som garanteras sedan 1700-talet, att nå en ny nivå.

Från och med januari 2018 hotar EU-förordningen "Betalningsdirektivet 2" att avskaffa banksekretessen 1I januari 2018 träder EU-förordningen “Betalningsdirektivet 2 (PSD 2)” i kraft. Det tillåter tredje man att se på dina bankkonton och hämta dina bankuppgifter. Detta är avskaffandet av banksekretess.

Enligt vissa kriterier och vid misstankar kan skattemyndigheterna redan kräva att bankerna offentliggör sina kunders räkenskaper sedan den 25 juni 2017. Konsekvenserna av att vara misstänkt har inte specificerats. En gråzon som gynnar skattemyndigheterna skapades.

Det nya EU-direktivet förpliktar bankerna att skapa ett gränssnitt för tredje part som ger dem tillgång till sina kunders bankkontoinformation. Genomförandet av denna skyldighet gör det möjligt för bankerna att fokusera på sin kärnverksamhet samtidigt som man outsourcar nya specialiserade produkter, såsom personliga finansiella planeringsverktyg till tredje part. Förordningen syftar främst till finansiella tjänsteleverantörer som Paypal att använda dessa gränssnitt. Ett annat grått område. Om det finns en primär användare finns det också en sekundär användare.

I praktiken måste bankerna samla sina kunders auktorisation att lämna sina kontouppgifter till tredje part, så att de inte bryter mot sekretesspolicyerna. Således är det förutsebart att kunder som inte accepterar denna begäran inte kommer att kunna använda de finansiella leverantörernas tjänster längre. Du känner redan till denna procedur genom att använda appar på din smartphone. Om du accepterar programmets nödvändiga rättigheter för dataåtkomst kan du använda appen. Om du inte accepterar dessa krav kan du inte använda önskad app.

Som beskrivet är vår integritet i fara eftersom tredje part snart kommer att få veta mycket om vår ekonomi.

Om du inte är villig att ge tredjepart tillgång till dina bankkonton och nekade din bank rätten att överföra din information till tredje part, kommer du snart inte längre ha tillgång till finansiella tjänster som Paypal.

Genom att använda krypteringsvalutor kan du undvika insynen och bevara din integritet. Av denna anledning, liksom på grund av brist på förtroende för regeringarna och deras representanter, skapades dessa valutor.

Inte bara på grund av den nuvarande Bitcoin hypen är kryptovalutor på allas läppar. Redan 2008 uppfanns Bitcoin av Satoshi Nakamoto och redan 2013 kunde du köpa varor online med den. Eftersom Bitcoin var det första myntet av sin sort har den etablerat sig som marknadsledande inom kryptovalutor. Bitcoins popularitet är nu större än någonsin och överträffade den magiska barriären på 10 000 USD per Bitcoin i november i år. Men Bitcoin saknar anonymitet.

Faktum är att bara en handfull av de dryga 1000 olika kryptovalutorna som finns, som är absolut anonyma. Generellt bör varje kryptovaluta ge ett mervärde inom ett valt område. Vilka som verkligen levererar mervärde och kommer att överleva i det långa loppet återstår att se, fram tills nu. Åtminstone erbjuder kryptovalutor som bygger på anonymitet, integritet och snabbhet enorma fördelar över konkurrenterna.

En kryptovaluta som helt uppfyller dessa kriterier är CloakCoin (CLOAK).

Det unika ospårbara transaktionssystemet ENIGMA och det egna säkerhetsprogrammet CloakShield garanterar anonymitet, integritet och snabbhet.