Framgångsrikt energiarbete tillsammans med Huge
Hem FASTIGHETER Framgångsrikt energiarbete tillsammans med Huge

Framgångsrikt energiarbete tillsammans med Huge

Publicerat av: Redaktionen

Det allmännyttiga bostadsbolaget Huge Fastigheter har ett energimål på att minska energianvändningen med 30%.

Det är till år 2020 (jfm 2008), som en förlängning på de 20% som den allmännyttiga branschorganisationen SABO satte t.o.m. 2016 genom ”Skåneinitiativet”. Framgångsrikt energiarbete tillsammans med Huge 2

Som ett led i att nå målen har Huge Fastigheter samarbetat med eGain under 12 års tid, ett långsiktigt samarbete som har utökats i omgångar, och nu är det dags igen.

Sedan 2005 har eGain levererat sin tjänst eGain forecasting™ till Huge Fastigheter, och eGains energiexperter har arbetat tillsammans med Huges egna driftpersonal med optimering, analys, mätning och uppföljning med lyckat resultat. Samarbetet har utvecklats genom åren både med ny teknik och fler distrikt som försetts med eGains lösningar.

Nu är det dags för nästa steg där 1 200 lägenheter i Flemingsberg förses med eGain forecasting™. I detta projekt importeras även befintliga inomhusgivare (Infometric) som finns på plats i lägenheterna, in i eGains system, och på så sätt uppnås både en kostnadseffektivitet och optimal funktionalitet med bl.a. verktyg för visualisering av inomhusklimatet i 3D.

– Vi är fortsatt nöjda med samarbetet som vi har ihop med eGain, där vi nu har samarbetat kring energifrågorna över en lång tid. eGain är en långsiktig partner som både ligger i framkant i den tekniska utvecklingen, och erbjuder flexibla lösningar t.ex. avseende integration med tredjepartsprodukter vilket vi tycker är positivt, säger Jan-Erik Danielsson, Chef för teknisk utveckling på Huge Fastigheter.

– Huge Fastigheter var tidigt ute som användare av våra lösningar och det utökade förtroendet genom åren är det bästa kvitto vi kan få, säger Martin Eksberg, Key Account Manager på eGain Sweden AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>