Hem Teknik Fortsatt populärt med SMS-lån

Fortsatt populärt med SMS-lån

Publicerat av: Redaktionen

Under de senaste 10-15 åren har den svenska marknaden för lån förändrats radikalt.

Fortsatt populärt med SMS-lån 3Tack vare Internet och ny digital teknik har utbudet av olika typer av lån ökat dramatiskt. Samtidigt har det också blivit enklare att jämföra olika lån och på så sätt hitta det lån som är mest fördelaktigt. En typ av lån som verkligen slagit igenom på bred front och även blivit populära är så kallade snabblån och SMS-lån.

Stor marknad för snabblån

När SMS-lån och snabblån dök upp på den svenska lånemarknaden för snart 15 år sedan väckte de direkt uppmärksamhet. Framför allt då de utmanade de traditionella bankerna, som tidigare i princip hade haft monopol på lån i Sverige. Sedan dess har marknaden för SMS-lån vuxit kraftigt och 2015 omsatte de 25 största snabblånsföretagen tillsammans över 600 miljoner kronor. Med tanke på att antalet företag som erbjuder den här typen av lån ständigt ökar finns det än så länge inga tecken på att marknaden för SMS-lån är mättad.

I dagsläget är marknaden så pass stor att det till och med dykt upp olika jämförelsesajter särskilt inriktade på just snabblån. På en hemsida för sms lån går det bland annat att se vilken ränta olika aktörer har, hur stora lånebelopp som erbjuds samt hur lång löptiden är. Det går även att ange hur mycket man vill låna och sedan välja bästa alternativ utifrån det. Utöver det finns också en hel del information om långivarna.

En anledning till att det blivit så populärt med SMS-lån är att de är mycket praktiska när man behöver låna pengar till olika saker. Framför allt eftersom man kan få tillgång till pengarna. Det kan till exempel handla om att man behöver låna pengar för att köpa en bil, något som väldigt många tar lån för. Om det rör sig om en lägre köpesumma för en bil kan SMS- eller snabblån komma väl till pass.

Renoveringar av olika slag är också något som folk ofta lånar till och även i det här fallet kan SMS-lån vara till hjälp eftersom renoveringar som bekant ofta kostar mer än vad man tänkt sig. Andra tillfällen där SMS-lån också kan fungera som ekonomisk hjälp är till exempel när man ska ta körkort, som även det kan kosta en hel del.

Fördelarna med SMS-lån

En av de stora fördelarna med SMS-lån är att man har möjlighet att låna små summor under kort tid. De flesta aktörer erbjuder lån från 1 000 kronor och uppåt, en summa som knappast går att låna på en mer traditionell bank. Samtidigt går också själva ansökningsprocessen snabbare, vilket gör att man snabbt kan ha pengarna på sitt konto, som regel inom några timmar.

I vissa fall är det även möjligt att ta ett SMS- eller snabblån om du har en betalningsanmärkning hos Kronofogden, då många långivare inte är lika strikta vad gäller detta som de vanliga bankerna. Skulle du dock ha en skuld hos Kronofogden blir det betydligt svårare då de flesta långivare inte godkänner detta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>