Checka in på framtidens hotell
Hem Efter Jobbet Checka in på framtidens hotell

Checka in på framtidens hotell

Publicerat av: Redaktionen

[LIVSSTIL] Såhär på årets sista skälvande dagar ser vi framåt och försöker förutspå framtiden.

Hotels.com har tagit hjälp av Dr James Canton på Institute for Global Futures i London för att få koll på hur vårt hotellboende kan komma att se ut fram till år 2060. Checka in på framtidens hotell 2Ingen kan helt säkert förutspå framtiden men en sak framstår helt tydligt i rapporten Hotels of the Future, som tagits fram på uppdrag av Hotels.com, och det är att vårt rese- och bokningsbeteende kommer att förändras drastiskt i framtiden.

– Trender i teknik, naturvetenskap, energi och underhållning kommer avsevärt ändra upplevelsen av hotell för oss resenärer, förklarar Dr James Canton. Framväxten av nya redskap för att skapa resor, som kan vara en kombination av big data, artificiell intelligens och möjligheten att förutsäga resenärernas drömmar, kommer att innebära att hela reseupplevelsen förändras. Dessa nya verktyg kommer ge möjligheten att skapa mycket personliga erfarenheter och hotellvistelser. Och det slutar inte när du checkar ut, eftersom nya analysverktyg också kommer att göra varje reseupplevelse livslång.

Här kommer några exempel på hotellupplevelser vi kan se fram emot till år 2060:

1. Hotell som förändras på beställning – Hotell som monterar sig själva och förändrar sin design baserat på konsumentens önskemål blir nästa generation av hotell på beställning. Dessa hotell, som finansieras genom crowdsourcing kommer att använda nanoteknik och maskiner som själva kan montera miljöer, byggnader eller till och med hela fysiska världar (ett verkligt Jurassic Park?). Detta kan bli möjligt under de närmaste 20 åren.

2. 3D-skrivare i varje hotellrum – Att ta med bagage på semestern kommer att bli ett minne blott. 3D-skrivare kommer att förändra reseupplevelsen och särskilt upplevelsen av hotellrummet. 3D-skrivare kommer i realtid ta fram de produkter gästerna önskar, såsom ett par nya skor, kläder, läkemedel, datorer eller bärbara telefoner. 3D-shopping kommer att finnas tillgängligt, som gör att konsumenterna kan ladda ner varor från molnet, som de kan utforma efter egna idéer. Detta kommer att bli standard i varje hotellrum.

3. Spa 2.0 – Nästa generation wellness spa kommer bli mind blowing. Borta är den tid när du tog en enkel ansiktsbehandling eller massage på hotellets spa. Framtidens spa bygger på DNA-analys och främjar ett längre liv. Du kommer att få personliga förebyggande behandlingar och hälsoförbättringsprogram som syftar till att uppdatera din hälsa, din kondition och förstå dina framtida hälsorisker. Dessa kommer att använda den senaste genetiska medicinska behandlingen, mediciner som fräschar upp ditt sinne, din hjärnas kondition och förebygger sjukdom. Massage och lerinpackningar kommer naturligtvis fortfarande att finnas tillgängliga.

4. Mobila betalningar med DNA – DNA är den ultimata personliga identifieringen och kommer att användas för att bekräfta identitet i samband med resebokningar och betalningar på nätet. Även när du checkar in på ditt hotell är ditt DNA allt som kommer att behövas. Ditt fingeravtryck bekräftar vem du är och incheckningen är klar! Långa incheckningsköer kommer att vara ett minne blott.

5. EcoHotels, nästa nivå – Många hotell fokuserar på hållbarhet och att vara miljövänliga, men i framtiden kommer varje hotell att vara fullt hållbart. De kommer att utmärka sig i energieffektivitet, köpa och sälja energi från The Renewable Energy Grid, använda säkra och rena produkter, endast använda den senaste solenergin och geotermisk teknik och ha ett koldioxidneutralt fotavtryck. EcoHotels kommer också att vara socialt medvetna, med produkter och arbetstagare som alla har en positiv social inverkan på samhället.

6. DNA-baserad gourmetmat i hotellrestauranger – Hotellrestauranger kommer att börja servera mat avsedd för individens gom, alla baserade på DNA-analys. Innan du kommit till ditt hotell kommer din meny utformas baserad på DNA och optimeras för din hälsa. Menyn är skapad för att förbättra hälsa, kost och motion, men maten kommer fortfarande att vara läcker. Den designade maten kommer att vara gjord av stjärnkockar, men den kommer inte att göra att du går upp i vikt eller förstör din diet.

Inne i framtidens hotellrum
Till sist tar vi en titt in i framtidens hotellrum och konstaterar att du inte kommer att känna igen dig från förr. I framtiden kommer allt vara anpassat efter din person, smart och tekniskt ner på minsta detalj. Här några exempel:

  • Du öppnar ditt rum via ansiktsigenkänning
  • Flera sensorer finns anpassade för dig
  • Talk-back TV finns naturligtvis på rummet
  • Varje yta i rummet är pekskärmar, reaktiva och interaktiva
  • Badrummet har smarta toaletter och speglarna visar streamade nyheter i realtid
  • Neuro-förstärkta aromer kommer att växa fram från interaktiva spa-väggar som känner av stress och automatiskt genererar en avkopplande sömnupplevelse
  • Särskilda handdukar med nanobeläggning som förhindrar föroreningar
  • Trådlös temperaturkontroll som justeras automatiskt
  • Självreglerande och personlig säng med kuddar baserade på neuro-respons

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>