Centiglobe öppnar upp för realtidsbetalningar i Sydostasien
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Centiglobe öppnar upp idag för realtidsbetalningar i Sydostasien

Centiglobe öppnar upp idag för realtidsbetalningar i Sydostasien

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar Centiglobe, ett svenskt fintech som erbjuder globala betalningar i realtid med hjälp av blockkedjeteknik, att företaget ingår i ett nytt strategiskt partnerskap med 6G Digital, en ledande leverantör av betaltjänster i Sydostasien.

Partnerskapet möjliggör för första gången realtidsbetalningar mellan Norden, Europa och Sydostasien vilket idag kan ta upp till flera dagar och till höga kostnader.

Med hjälp av Centiglobes blockkedjeteknik kan nu företag och finansiella institutioner genomföra säkra och kostnadseffektiva realtidsbetalningar, likt ett globalt Swish för företag och banker över hela världen. Detta har stor inverkan på hur företag arbetar globalt med sin likviditet och skapar helt nya förutsättningar för global cash management.

Petter Sandgren, VD på Centiglobe, tidigare chef för SEB Markets i Asien, kommenterar samarbetet: Vi vill i grunden förändra och förbättra globala betalningar med hjälp av blockkedjeteknik. Vår teknik gör det inte bara säkrare att flytta pengar utan vi gör det också billigare och snabbare. Det nya partnerskapet med 6G Digital gör att vi nu som första aktör kan erbjuda realtidstransaktioner mellan Europa, Norden och Sydostasien, vilket tar oss ett steg närmare vårt mål.

Centiglobe öppnar upp för realtidsbetalningar i Sydostasien

Petter Sandgren, VD på Centiglobe

Partnerskapet med 6G Digital, vars ekosystem består av digitala banktjänster, betallösningar och digitala plånböcker, innefattar även ett samarbete med lokala myndigheter kring digitala centralbankspengar som till exempel svenska e-kronan, s.k. CBDCs (Central Bank Digital Currencies). Centiglobes teknik möjliggör här för lokala myndigheter att skapa digitala centralbankspengar och kunna nyttja tekniken för internationella betalningar.

Mr. MA Zaman, Ordförande för 6G Digital, kommenterar: – Svensk innovation inom fintech har haft stor inverkan på de finansiella marknaderna. Vi ser fram emot partnerskap med Centiglobe, ett av Sveriges mest lovande fintech bolag, samt att skala deras innovativa teknologi i Asien. Jag är övertygad att Centiglobes blockkedjeteknik kommer tillföra stort värde för våra befintliga affärsområden i de snabbväxande regioner där vi arbetar.

I oktober 2021 stängde Centiglobe en finansieringsrunda om totalt 60 miljoner kronor över tid, där Confidus Venture Capital investerar 50 miljoner kronor och resterande summa kom från anställda, befintliga och nya investerare. Bland Centiglobes investerare återfinns bland annat Vivianne Holm, styrelseproffs och ängelinvesterare med erfarenhet från bolag som Rocker, Inzile och Climeon. Även namn som Peter Dahlgren, tidigare vd för Nordnet och Mats Holmfeldt som har lång erfarenhet från branschen samt grundat svenska fintechhubben Findec finns med. Mats Holmfeldt håller även i ordförandeklubban i Centiglobes styrelse.

Målet är nu att fortsätta skala plattformen, som med hjälp av blockkedjeteknik förflyttar gränser genom att möjliggöra säkra och snabba betalningar mellan länder, företag och finansiella institut.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>