xNomad säkrar investering på 32 miljoner kronor och skapar Europas bästa popup-butiker
Hem STARTUP xNomad säkrar investering på 32 miljoner kronor och skapar Europas bästa popup-butiker

xNomad säkrar investering på 32 miljoner kronor och skapar Europas bästa popup-butiker

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska proptech-bolaget xNomad tar in 32 miljoner kronor i en seeding–runda ledd av Luminar Ventures.

Andra deltagare i rundan bland andra Proptech Farm, WeWork Alumni Found, Antler och Joachim Hedenius. 

xNomad som grundades 2019 har på kort tid etablerat sig som en av de ledande aktörerna inom proptech och popup-butiker. På kundlistan idag finns företag som Voi, Samsung, Hedvig, New Balance och Nord DDB. Bland fastighetsbolagen som xNomad jobbar med finns Vasakronan, Humlegården, Hufvudstaden och Unibail-Rodamco-Westfield.

Pengarna från investeringsrundan ska framförallt användas till att accelerera tillväxt och expansion i övriga Europa. Målsättningen är att ha 300 aktiveringar och trippla antalet anställda innan året är slut.

  • xNomad säkrar investering på 32 miljoner kronor och skapar Europas bästa popup-butiker

    Jonathan Haralambakis, VD och grundare på xNomad.

    Sedan vi lanserade xNomad har vi mött ett enormt intresse, både från företag och fastighetsbolag. Marknaden växer snabbt och vi ser ett skifte i hur man ser på butikslokaler, inte minst efter pandemin. Att kunna erbjuda en smidig och enkel helhetslösning genom vår datadrivna plattform, underlättar enormt för företag att fortsätta utnyttja lokaler på centrala platser, och samtidigt undgå långa hyreskontrakt och höga kostnader. Pengarna vi nu tar in gör att vi nu kan accelerera vår expansion ytterligare och ta vår produkt till nästa nivå, säger Jonathan Haralambakis, VD och grundare på xNomad.

  • Vi ser en stor förändring i konsumentbeteende när det kommer till att handla online istället för i fysiska butiker, men också att både online– och fysiska aktörer inser värdet av att träffa kunder personligen, utan att dra på sig långa hyresavtal och höga kostnader. Med ett extremt ambitiös och globalt sinnat grundarteam, kan xNomad bli Airbnb för popup-butiker och skala sin verksamhet till fler städer runt om i världen,, säger Jacob Key, partner på Luminar Ventures

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>