Hem FASTIGHETER Brittiska byggnadsinspektörer utrustas med robusta TOUGHBOOK-datorer

Brittiska byggnadsinspektörer utrustas med robusta TOUGHBOOK-datorer

Publicerat av: Redaktionen

Storbritanniens ledande garanti- och försäkringsleverantör för bostadsbyggande, NHBC, har utrustat sina byggnadsinspektörer med robusta bärbara Panasonic TOUGHBOOK M1-datorer  för att effektivisera deras arbete.

Brittiska byggnadsinspektörer utrustas med robusta TOUGHBOOK-datorer 3Tidigare använde sig de 375 byggnadsinspektörerna vid brittiska myndigheten NHBC (The National House Building Council) av papper, penna och kameror för att ta noteringar och bilder vid sina byggplatsbesök. Väl tillbaka på kontoret registrerade de sedan resultaten på sina bärbara datorer. För att effektivisera byggnadsinspektörernas arbete har nu NHBC valt att utrusta dem med robusta, bärbara TOUGHBOOK-datorer, som smidigt kan användas såväl ute på byggplatserna som på kontoret.

– De nya enheterna skulle vara robusta nog för användning i byggplatsernas tuffa miljöer. Samtidigt skulle de vara lätta och ha en bra utomhusanpassad skärm. Dessutom ville vi ha en enhet med Microsoft Windows operativsystem, eftersom det är kompatibelt med våra system och applikationer, säger Chris Borah, Projektledare vid NHBC.

Efter att ha testat och utvärderat olika lösningar, så föll NHBCs val på Panasonics TOUGHBOOK M1.

– Panasonics lösning var både tunnare, mindre och lättare, vilket föll inspektörerna i smaken, säger Chris Borah. Enheternas prestanda och dockningsmöjlighet med tangentbord och skärm, gjorde dem idealiska för inspektörerna att använda även på kontoret.

 Digitala arbetsflöden ger nya möjligheter

NHBCs bygginspektörer utför varje år över en miljon inspektioner ute på byggen. För dessa kan de nu använda sig av sina TOUGHBOOK M1-datorer. Varje dag får inspektörerna in sina uppdragsbeskrivningar via enheten, som de sedan använder för att smidigt utföra sina arbetsuppgifter. NHBC försöker dessutom utnyttja alla användningsmöjligheter med de nya datorplattorna, som t ex den ökade flexibilitet inspektörerna ebjuds tack vare enheternas foto- och videofunktion.

Effektiva ersättningsmöjligheter

Som ett led i ett femårigt serviceavtal levererar Panasonic alla nya enheter konfigurerade och redo att användas direkt vid leverans. De tillhandahåller även en ersättningstjänst för enheter som blir skadade eller stulna, för att säkerställa att medarbetarna alltid har ett väl fungerande digitalt arbetsredskap.

– Panasonic-enheten har gett våra bygginspektörer en enda enhetlig lösning utformad för deras behov och samtidigt framtidssäkrad för att kunna växa med organisationen, säger Taz Johal, Senior Program Manager vid NHBC.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>