Segulah blir majoritetsägare i IT-Total

Segulah har förvärvat en aktiemajoritet i IT-Total Sweden AB för att stödja bolaget i sin nästa tillväxtfas och strategiska utveckling.

Segulah blir majoritetsägare i IT-Total 1
Johan Möllerström,Segulah. Fredrik Franzen IT-Total. Percy Calissendorff, Segulah.

Segulah kommer att samarbeta med befintliga grundare och minoritetsaktieägare som kommer att behålla ett aktieinnehav om 45% i bolaget.

Segulah är ett nordiskt private equity bolag som äger och utvecklar mindre och medelstora bolag genom att vara en aktiv, uthållig och ansvarsfull ägare. De bolag Segulah investerar i är lönsamma, stabila och leds av engagerade och ambitiösa företagsledningar.

IT-Total, grundat 2011 av Fredrik Franzén, Christer Alm, Peter Wallin, Stefan Borg och Lennart Pedersen, är en leverantör av säkra och hållbara IT-infrastrukturtjänster till kunder med höga krav. Bolagets erbjudande inkluderar managerad IT, molntjänster, datacenter och hårdvara, mjukvarulicenser och relaterade IT-konsulttjänster. IT-Total har huvudkontor i Solna med cirka 90% av kuderna baserade i Stockholmsområdet. Tjänsterna erbjuds till både privata och offentliga kunder. Bolaget har cirka 85 anställda och har uppvisat stark tillväxt de senaste åren. IT-Total omsatte cirka 260 MSEK under räkenskapsåret som slutade i april 2019.

Det nya ägarskapet innebär att IT-Total skapar mycket bra möjligheter att fortsätta sin tillväxtresa och utvecklas till att bli en ännu bättre och större leverantör till såväl befintliga som nya kunder.

Det stärker också bolagets position och samarbete med leverantörer och partners. Det ökar möjligheterna för personalen och möjligheten att rekrytera in fler duktiga medarbetare till IT-Total. Planen är att IT-Total ska fortsätta utvecklas, både organiskt och genom passande förvärv.

Ulf Engerby tillträder som styrelseordförande och har relevant erfarenhet av IT-infrastrukturmarknaden som tidigare VD och medgrundare av Qbranch. Fredrik Franzén, VD och medgrundare av IT-Total, kommer att förbli i sin nuvarande position som VD och ansvarig för bolagets nästa strategiska tillväxtfas.

– Jag ser fram emot att samarbeta med Segulah och Ulf Engerby som ordförande för att växa IT-Total och utveckla verksamheten för våra kunder och skapa en plattform varifrån de kan möta morgondagens säkra och hållbara IT-infrastrukturbehov, säger Fredrik Franzén, VD och medgrundare av IT-Total.

– IT-Total har uppvisat en stark tillväxt sedan starten tack vare sitt attraktiva kunderbjudande. Vi ser fram emot att fortsätta växa verksamheten med IT-Total-teamet och skapa mervärde för bolagets kunder i en snabbt föränderlig IT-marknad, säger Percy Calissendorff, Partner på Segulah Advisor AB.