BLING väljer Sting som utbildningspartner när förortens bästa entreprenör ska utses
Hem STARTUP BLING väljer nu Sting som utbildningspartner när förortens bästa entreprenör ska utses

BLING väljer nu Sting som utbildningspartner när förortens bästa entreprenör ska utses

Publicerat av: Redaktionen

Startup-inkubatorn BLING hjälper människor som har idéer men saknar tillgång till de nätverk och sammanhang som behövs för att kunna förverkliga dem.

Genom idétävlingen För-orten vill de hitta “ortens bästa entreprenörer” i landets förorter. För att hjälpa tävlingsdeltagarna att komma igång med sina bolag inleder BLING ett partnerskap med Stings digitala startup-skola, Startup Academy.

Startup Academy är Europas främsta digitala startup-skola och lanserades av inkubatorn och acceleratorn Sting under våren 2023. Startup Academy har tagits fram av Stings erfarna coacher och erbjuder en crash course i entreprenörskap. Startup-skolan kommer att bli en del av den första fasen av idétävlingen För-orten och ska ge tävlingsdeltagarna verktyg, tekniker och expertis så att de får en stabil grund att bygga sitt bolag från.

BLING väljer Sting som utbildningspartner när förortens bästa entreprenör ska utses– För oss är det viktigt att För-ortens entreprenörer får tillgång till kunskap paketerat med erfarenhet i toppklass. Sting är en aktör som i mer än 20 år stöttat mer än 400 bolag där flera bolag har varit enormt framgångsrika. Det för oss är ett kvitto på att Sting har en gedigen kompetens som är unik i sammanhanget, säger Adnan Yousuf, medgrundare av BLING.

– Detta är förstås ett stort erkännande för Startup Academy. Vi är mycket stolta över att vara en del av För-orten och få bidra till att fler bra idéer kan blomstra, säger Krim Talia, vd på Sting.

Bidrar med ekonomisk utveckling och entreprenörskraft i landets förorter

Det ökande utanförskapet i Sveriges förorter kostar 270 miljarder kronor varje år. Pengar som istället hade kunnat läggas på andra saker, som skola, vård och äldreomsorg. Idéerna och viljan att starta nya bolag finns redan i förorterna, det som saknas är stödet. Genom idétävlingen För-orten vill BLING stötta alla unika talanger, skapa en positiv ekonomisk utveckling för marginaliserade områden, och bidra till positiva förebilder.

– Det finns en mycket stark entreprenöriell kraft i de geografiska områden som BLING verkar inom. Men tyvärr är det personer som vi sällan kommer i kontakt med genom de mer traditionella startup-miljöerna. Därför ser vi samarbetet med BLING som ett viktigt steg mot att kunna bidra till att fler bra bolag kan starta och växa i Sverige, Krim Talia, vd på Sting.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>