Hem FASTIGHETER ​Fastighetsägarna GFR tecknar avtal med HomeQ om digital uthyrningstjänst för hyreslägenheter

​Fastighetsägarna GFR tecknar avtal med HomeQ om digital uthyrningstjänst för hyreslägenheter

Publicerat av: Redaktionen

– Tack vare avtalet med HomeQ finns möjlighet att samla lediga lägenheter i hela vår region, från Göteborg i väst till Kalmar i öst, på en och samma marknadsplats.

​Fastighetsägarna GFR tecknar avtal med HomeQ om digital uthyrningstjänst för hyreslägenheter 2

Hedi Kurda, vd för HomeQ, och Dennis Bucht, vd på Fastighetsägarna GFR, är nöjda med avtalet som kan erbjuda bostadssökande en kostnadsfri nationell marknadsplats för hyresrätter

-Det är bra för våra medlemmar, men framför allt bra för alla bostadssökande som får en enda väg in till hela hyresmarknaden, istället för över 100 kommuners olika lösningar, säger Dennis Bucht, vd för Fastighetsägarna GFR.

Många hyresvärdar, inte minst i de större städerna inom Fastighetsägarna GFR:s region, saknar idag en marknadsplats för sina lediga lägenheter. Startup-företaget HomeQ Technologies erbjuder en nationell, digital uthyrningsplattform där bostadssökande enkelt kan hitta, lämna intresseanmälan och skriva kontrakt på lediga hyresrätter. För hyresvärdarna erbjuder bolaget det första automatiserade uthyrningsverktyget i Norden.

– Genom att använda HomeQ kan fastighetsägaren sänka sin administration med 50 procent i uthyrningsprocessen, samtidigt som chanserna att hitta rätt hyresgäst till rätt lägenhet ökar, säger Hedi Kurda, vd för HomeQ Technologies.

Avtalet ger möjlighet för medlemsföretagen i Fastighetsägarna GFR att använda sig av HomeQ:s digitala uthyrningsverktyg och marknadsplats. Sedan tidigare har systerorganisationen Fastighetsägarna MittNord ett liknande avtal med HomeQ.

– Vår ambition är att ge bostadssökande ett kostnadsfritt och enkelt sätt att söka lägenheter på. Det har redan hyrts ut tusentals lägenheter via HomeQ.se. Genom avtalet med Fastighetsägarna GFR täcker vi nu större delen av landet och kan därmed hjälpa ännu fler hyresvärdar och bostadssökande att hitta varandra, säger Hedi Kurda, vd för HomeQ.

Relaterade Artiklar