Hem Nyheter Fusionen mellan Nets och Concardis Payment Group genomförd

Fusionen mellan Nets och Concardis Payment Group genomförd

Publicerat av: Redaktionen

Nets och Concardis Payment Group fusion är nu genomförd.

Fusionen mellan Nets och Concardis Payment Group genomförd 4Tillsammans skapas en ledande aktör på den europeiska betalningsmarknaden. Den gemensamma kapaciteten möjliggör att snabbare komma ut med toppmoderna tjänster till kunderna, vilket understryker ambitionen om att vara i framkanten av innovation.

Nets meddelade idag att fusionen med Concardis Payment Group, en ledande leverantör av betallösningar i den tysktalande delen av Europa, är genomförd. Bo Nilsson blir VD för koncernen och Robert Hoffmann fortsätter som ansvarig för Concardis Group och rapporterar till Bo Nilsson.

– Vi är glada att fusionen är genomförd och vi nu kan fortsätta med våra planer. Genom att kombinera våra marknadsledande positioner inom betalningar i Norden och DACH-regionen kommer vi att kunna påskynda vår europeiska expansion och vara en drivande kraft bakom den pågående konsolideringen inom den europeiska betalningsindustrin, säger Bo Nilsson, koncern-VD för Nets.

– Som en gemensam koncern ser vi fram emot att dra nytta av våra kombinerade styrkor och att fortsätta digitalisera vårt utbud för att att snabbare komma ut med toppmoderna och användarvänliga tjänster till kunderna. Detta understryker vår gemensamma ambition om att vara i framkant av innovationen inom betalningar, säger Robert Hoffmann, VD för Concardis Group.

Samgåendet skapar en verksamhet med cirka 500 miljoner euro EBITDA och 1,3 miljarder euro nettoomsättning. Den industriella skalning som blir möjliggör ytterligare investeringar i innovations- och tjänsteförbättringar för kunder, vilket gör det möjligt för koncernen att skapa en ledande ställning på den europeiska betalningsmarknaden. Koncernens huvudkontor blir i Ballerup där Nets är placerade idag. Båda företagen behåller sina respektive varumärken.

Bakom det nya bolaget är de ledande aktiefonderna Helmann & Friedman, Advent International och Bain Capital. Dessa ägare har en gedigen erfarenhet inom betalningsbranschen samt de operativa resurser och kapital som krävs för att accelerera det nya bolagets tillväxt och internationella expansion.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>