Zurface som huvudleverantör till norra Stockholms största stadsutvecklingsområde
Hem FASTIGHETER Zurface som huvudleverantör till norra Stockholms största stadsutvecklingsområde

Zurface som huvudleverantör till norra Stockholms största stadsutvecklingsområde

Publicerat av: Redaktionen

Järfällas gamla flygfält genomgår en enorm förvandling.

Här byggs tusentals arbetsplatser och bostäder för 30 000 nya invånare, vilket ungefär motsvarar Nyköpings storlek.

Ambitionen är att bli Stockholms och Mälardalens nya knutpunkt. Skanska leder utvecklingsprojektet och valde Zurface som huvudleverantör av natursten.

Zurface som huvudleverantör till norra Stockholms största stadsutvecklingsområde

Foto: Skanska – Barkarbystaden

På det gamla flygfältet i Barkarby och Veddesta södra industriområde växer det just nu fram en helt ny stadsmiljö där 30 000 invånare ska bo och leva i en miljö som också kommer tillhandahålla tusentals arbetsplatser i kontor och lokaler för handel, service, idrott, hälsa och kultur. Det är norra Stockholms största stadsutvecklingsområde och kommunens ambition är att Barkarbystaden ska vara Stockholms och Mälardalens nya knutpunkt 2035.

När Skanska upphandlade huvudleverantör för all exteriör natursten till såväl stadsmiljöer som parkområden, var ledtider och tillgänglighet de viktigaste faktorerna. Zurface, Nordens största leverantör av natursten, vann upphandlingen som består av nära 4 000 kvadratmeter markbeläggningshällar och 2 000 meter kantsten.

”Valet föll på Zurface bland annat på grund av deras väl genomarbetade anbud och deras engagemang inom hållbarhet. Jag ser fram emot samarbetet”, kommenterar Malin Hansson, Skanskas projektchef för Barkarbystaden E3-4.

”Det här är vår största order hittills. Skanska hade en tajt deadline men två veckor efter att affären var klar kunde vi börja leverera, inte minst tack vare våra stora lager. Av miljöskäl valde vi att komma nära projektplatsen med ett fartyg i stället för att använda flera långa lastbilstransporter. Det ledde till betydligt lägre koldioxidutsläpp”, säger Eric Waxin, Zurface Sveriges vd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>