Välj rätt kreditkort baserat på kategori
Hem IT-FINANS TRENDERBETALNINGSLÖSNING Välj rätt kreditkort baserat på kategori

Välj rätt kreditkort baserat på kategori

Publicerat av: Redaktionen

Att hitta rätt kreditkort behöver nödvändigtvis inte vara så svårt, framför allt inte om man redan i förväg vet vad man helst vill använda sitt kreditkort till.

Det finns nämligen en rad olika sorters kreditkort som lämpar sig bra för olika saker; en del är bra för resan, medan andra ger rabatt när man tankar, etc.

För att hjälpa dig på traven har vi samlat alla de bästa kreditkorten på marknaden i flera olika kategorier på webbplatsen kreditkortsval.se. Nedan hittar du en snabb genomgång av de olika kategorierna.

Kreditkort för resan

De kanske mest populära förmånerna som kreditkort erbjuder är kopplade till resor och det finns ett flertal olika förmåner att ta del av.

– Bra reseförsäkring

Välj rätt kreditkort baserat på kategori

Bild på flera olika kreditkort

Det kanske viktigaste och något som alla ledande kreditkort erbjuder är en kompletterande reseförsäkring. För att försäkringen ska gälla krävs det att man bokar majoriteten av sin resa (flygbiljetter plus boende) på kreditkortet. Då får man täckning utöver reseförsäkringen på sin vanliga hemförsäkring.

Därför anser vi att man alltid ska boka sina resor på ett kreditkort!

– Bonuspoäng

Många av dagens kreditkort är kopplade till diverse flygbolags bonussystem, däribland SAS Eurobonus eller Norwegians egna Cashpoints. Dessa system ger dig bonusar när du boka flygbiljetter med kortet. Bonuspoäng som du sedan kan använda till att boka framtida resor billigare eller till och med helt gratis.

– Kreditkort utan valutapåslag

Man vill helst ha ett kort som är så billigt som möjligt att använda utomlands och därför bör man också överväga ett kreditkort med låg eller helt utan valutapåslag. Saknar ditt kort valutapåslag så kan du använda det utomlands utan extra kostnader, både när du betalar i butik och tar ut kontanter.

Kreditkort med bonus

En annan populär förmån som många kreditkort erbjuder är bonuspoäng och exklusiva erbjudanden. Som vi nämnde ovan är många kort kopplade till flygbolags bonussystem, men det finns en rad andra system man kan ta del av också.

Bonuskort – som de också kallas – kan ge dig bonus på det mesta exempelvis när du shoppar på nätet, handlar mat i matbutiken eller för andra utgifter. Den insamlade bonusen kan sedan användas till att betala din kreditfaktura och i vissa fall kan man även få ut bonuspoängen i pengar. I regel erbjuds exklusiva erbjudanden och rabatter till de som har bonuskort.

Bensinkort

Som namnet avslöjar är bensinkort kreditkort som ger dig bonusar och rabatter när du tankar. Dessa kort är i regel kopplade (eller utgivna av) en viss bensinstation så här gäller det att hitta ett kort kopplat till den bensinstation du oftast använder.

Idag har bland annat Circle K, OKQ8 och Preem sina egna kreditkort, men även kreditkort som Re:Member Flex ger dig rabatt varje gång du tankar bilen.

Kreditkort med låga krav

En annan mycket populär kategori av kreditkort är kort med låga krav. Dessa kreditkort passar bäst för dig som vill ta del av kreditförmåner men som kanske inte har ekonomin som krävs för de lite mer avancerade korten.

OBS! Skulle du inte kvalificera för ett kreditkort kan du istället ansöka om ett debetkort utan kreditutrymme fast med trevliga förmåner.

– Utan UC

Kreditkort utan UC är kreditkort man kan ansöka om utan att genomgå en kreditupplysning hos UC. Däremot är detta något missvisande då alla kreditgivare måste genomföra en kreditprövning på sina potentiella kunder.

Om kreditgivaren i fråga inte använder sig av UC så använder de förmodligen antingen Bisnode eller Creditsafe istället.

– För studenter

De flesta kreditkorten idag kräver att man har en fast inkomst från ett arbete och därför kan det vara komplicerat för studenter med begränsade intäkter att godkännas för ett kreditkort. Det finns dock undantag och på kreditkortsval.se kan du hitta alla de bästa kreditkorten för just studenter.

– Med låg årsavgift

Vill man inte betala för mycket för sitt kreditkort bör man försöka hitta ett kort med så låg årsavgift som möjligt. Numera finns det flertalet kreditkort som inte har någon avgift alls och dessa är då att föredra.

Tänk bara på att ju lägre avgiften är, desto färre och mer begränsade är förmånerna. Försök därför väga avgiften mot förmånerna för att hitta ett så lönsamt kort som möjligt.

– Med låg ränta

Slutligen uppmanar vi alla att hitta ett kreditkort med så låg ränta som möjligt och helst med minst 2 räntefria månader. Även detta är för att du ska slippa betala för mycket för att använda ditt kreditkort.

Dessvärre går det inte att hitta kreditkort helt utan ränta utan det är upp till dig att hitta ett med så låg ränta som möjligt, alternativt att du försöker förhandla om ränta med banken eller kreditgivaren.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>