5 vanliga missuppfattningar om factoring
Hem Finansröst 5 missuppfattningar om factoring

5 missuppfattningar om factoring

Publicerat av: Redaktionen

5 vanliga missuppfattningar om factoring.

1. Är bara för företag med dålig ekonomi

Det är lätt att tänka att factoring är något som bara behöver användas när man har ekonomiska problem av något slag, en låg kreditvärdighet eller kunder som inte betalar. Men idag använder vart 5:e företag i Sverige factoring, ofta i syfte att frigöra eget kapital för att omsätta det igen och på så sätt öka tillväxttakten, investera i utrustning , anställa personal eller uppnå andra konkurrensfördelar. Det är helt enkelt ett smart sätt att öka möjligheterna för verksamheten.

2. Factoring är dyrt

5 vanliga missuppfattningar om factoring

Se till att du har koll på det här som företagare om du vill förbättra din likviditet eller rörelsekapital

Invoier finns till med syftet att förbättra villkoren för små- och medelstora företag. Därför har vi skapat Sveriges första marknadsplats för fakturor, där vi hjälper säljare och köpare att mötas och där priserna pressas i realtid för bästa möjliga pris för din faktura. I genomsnitt får våra kunder 97-99% av fakturabeloppet utbetalt vid handel hos oss. Bra att veta är också att Invoiers tjänster inte är bindande, det kostar inget att vara registrerad och vi har inga uppsägningstider om du beslutar att lämna.

3. Du bestämmer inte själv när och vad du säljer

Hos oss är det du som bestämmer hur många fakturor du säljer och när. Oavsett om du vill sälja en enstaka faktura då och då eller om du föredrar att lägga över hela fakturahanteringen hos oss och så har vi en lösning som passar för dig.

4. Kundrelationen kan ta skada

Vi vet att långsiktiga och goda kundrelationer är en viktig framgångsfaktor. Därför är vi måna om att bemöta dina kunder väl och hos oss kan du vara säker på att vi tar hand om de precis som om de hade varit våra egna kunder. Föredrar du att själv hantera fakturorna mot dina kunder går det precis lika bra, du väljer själv det som passar din verksamhet bäst.

5. Man måste byta bank – jobbigt att komma igång

Idag är det vanligt att man som företagare lägger ut vissa delar av sin verksamhet hos nischaktörer som får komplettera ens ordinarie bank. Helt enkelt därför att nischaktörer kan erbjuda bättre villkor inom sin tjänst.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>