JS Security lanserar idag Security-as-a-Service samt sitt decentraliserade P2P-nätverk
Hem Säkerhet JS Security lanserar idag Security-as-a-Service samt sitt decentraliserade P2P-nätverk

JS Security lanserar idag Security-as-a-Service samt sitt decentraliserade P2P-nätverk

Publicerat av: Redaktionen

JS Security Technologies Group AB (”JS Security’’ eller ‘’Bolaget”) lanserar idag Security-as-a-Service (Bolagets egenutvecklade plattform för fillagring) samt ett decentraliserade P2P-nätverk (‘’lagringsnätverk’’).

Plattformen och nätverket har ingått i R1 d.v.s Bolagets utvecklingsplan för 2021.

JS Security bjuder nu in till att testa produkten kostnadsfritt under en 60 dagarsperiod från registrering för recensions-inhämtning och kundbearbetning. Se bifogade länkar till plattformen Security-as-a-Service samt YouTube-video med JS Securitys CTO Pierre Grönberg för registrering och systemgenomgång av Security-as-a-Service.

Efter en period av bounty- och penetrationstestning av Bolagets plattform och nätverk, utfört av det amerikanska cybersäkerhetsföretaget HackerOne, kan Bolaget nu lansera sin produkt Security-as-a-Service med tillhörande lagringsnätverk. JS Security bjuder nu in till att testa produkten kostnadsfritt under en 60 dagarsperiod från registrering för recensions inhämtning och kundbearbetning.

Security-as-a-Service möjliggör för användaren att på ett säkert och integritetsskyddat sätt, lagra filer av olika format och storlekar, på ett decentraliserat och distribuerat lagringsnätverk beståendes av geografiskt separerade lagringsnoder. Bolagets lagringsstruktur baseras i och med detta, inte på en ‘’single point of failure’’-struktur, där all data lagras på ett och samma ställe, utan istället fördelat på flertalet oberoende platser.

JS Security lanserar idag Security-as-a-Service samt sitt decentraliserade P2P-nätverk‘’Security-as-a-Service syftar till att erbjuda en som balanserar på en fin linje mellan säkerhet och bekvämlighet. För närvarande är det inte tillräckligt bra att enbart fokusera på säkerhet när det kommer till decentraliserad fillagring. Det gäller att hitta en balans där även bekvämligheten är av största vikt. Med Security-as-a-Service, samt vår vidareutveckling framledes, bryter vi gamla traditionella vanor med att lagra data på osäkra platser, i osäkra system, på osäkra sätt. I och med lanseringen, så kan vi nu bearbeta försäljning på ett helt annat sätt.’’, säger Christopher Ramstedt, Operativ chef och Investor Relations-ansvarig

Security-as-a-Service

Security-as-a-Service är en plattform som baseras på Bolagets egenutvecklade decentraliserade P2P-nätverk. Plattformen möjliggör för användaren att snabbt, säkert och integritetsskyddat, lagra filer samt data i en decentraliserad lagringsmiljö.

Security-as-a-Service använder sig av avancerad kryptering, filuppdelning, filfördelning samt verifiering. Bolaget har eftersträvat hög grad av användarvänlighet i kombination med säkerhet samt integritet. Plattformen nås för närvarande via webbläsaren, men kommer under kommande utvecklingsperiod även att utvecklas till en desktop-applikation.

Decentraliserat P2P-nätverk

Bolagets decentraliserade P2P-nätverk, som är den underliggande lagringen i Security-as-a-Service, bygger på oberoende node-operatörer som allokerar ett minimum om 10 GB (gigabytes) lagringsutrymme till lagringsnätverket. JS Security har utvecklat en mjukvara som är kompatibel med Windows, Linux och Mac. Mjukvaran gör det möjligt för node-operatörerna att själva välja mängden data som skall allokeras till nätverket.

När nod-operatören valt mängden lagringsutrymme som skall allokeras till nätverket, formaterar mjukvaran den del av hårddisken som ligger mellan operativsystemet och bios:et. Noden signalerar sedan att den är redo att ta emot data.

P2P-nätverket har per idag, 62 st noder och en potentiell lagringskapacitet uppgående till cirka 100 TB (terrabytes). Bolaget ser stora möjlighet att snabbt skala upp lagringsnätverket i och med den höga användningsgrad som Bolagets IOS-applikation har. Totala antalet användare av IOS-applikationen uppgår idag till 916 st. Om dessa omvandlas till node-operatörer så har JS Securitys P2P-nätverk potentialen att erbjuda en total lagringskapacitet om 1 474 TB, vilket motsvarar 1,4 PB (pettabytes).

‘’Jag känner mig otroligt stolt över att det nu är dags för lanseringen av Security-as-a-Service samt vårt decentraliserade P2P-nätverk. Bortsett från fördelar som säkerhet, integritet och snabbhet, så har vi byggt ett lagringsnätverk där vi kan ha upp till 100% marginal på lagringen. Detta ger oss stora möjligheter i vår prissättning och skapar möjlighet att erbjuda en produkt för alla som vill lagra information på ett säkert sätt, såväl privatpersoner som företag.’’, säger Pontus Wilgodt, tf VD

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>