Unit4 prevero prisas i tysk rapport för BI-branschen

Unit4 prevero har för andra året i rad utsetts till marknadsledande lösning för affärsanalys i den tyska branschrapporten BARC Score, som gör en årlig utvärdering av leverantörer inom BI-branschen.

Rapporten analyserar styrkor och svagheter med affärsanalys- eller så kallade BI (Business Intelligence)-lösningar och publicerades i mitten av mars 2018. Unit4 prevero utsågs för andra året i rad till marknadsledande tillsammans med IBM, Oracle och SAP.

Utvärderingen är baserad på företagens marknadsställning (Market Execution) och prestanda samt den integration av produktportföljen de erbjuder (Portfolio Capabilities). I den sistnämnda kategorin var Unit4 prevero rankad först av de 18 undersökta företagen.

För att kunna ingå i BARC Score måste företagen erbjuda specifika programfunktioner som bland annat innefattar planering och budgetering, ad hoc-frågor och rapportering, formaterad standardrapportering samt analys och instrumentpaneler (dashboarding). I kategorin Market Execution fokuserade BARC framför allt på leverantörernas produktstrategi. Kriterierna som utvärderades i denna kategori innefattade lyckade produktutvecklingsaktiviteter, produktplanering, uppföljning av nuvarande marknadskrav samt graden av innovation i produkterna. Dessutom innehåller bedömningen de nyckeltal som sammanställts i BARCs kundundersökningar (exempelvis Planning Survey och BI Survey).

– Det är en stor ära att BARC erkänt oss som marknadsledare för andra året i rad, och mycket att ha förbättrats sedan förra året, säger Jeremias Jansson, Regional President Continental Europe på Unit4. Denna utmärkelse bekräftar att vi är på rätt spår med vår företags- och produktstrategi, som är helt fokuserad på att leverera strategiskt värde till kunden. Jag tror att det stora erkännandet av våra produkter, det nära samarbetet med våra kunder och det enastående engagemanget samt vår lojalitet har spelat en viktig roll i våra framgångar.