Rolling Optics tecknar exklusiva utvecklingsavtal och distributörsavtal med Fase Srl – en ledande global leverantör av säkerhetskomponenter till säkerhetspapper
Hem Säkerhet Rolling Optics tecknar exklusiva utvecklingsavtal och distributörsavtal med Fase Srl

Rolling Optics tecknar exklusiva utvecklingsavtal och distributörsavtal med Fase Srl

Publicerat av: Redaktionen

Rolling Optics AB (”Rolling Optics”) har idag tecknat ett exklusivt utvecklingsavtal och ett exklusivt distributörsavtal med det italienska bolaget Fase Srl (”Fase”), ett dotterbolag till Portals International Ltd (www.portalsinternational.com) avseende utveckling och distribution av mikrooptiska säkerhetskomponenter för användning i papperssedlar.

Utvecklingsavtalet löper över tre år och distributörsavtalet löper över tio år, båda med möjlighet till förlängning.

Fase, med huvudkontor utanför Milano, är en av de ledande globala tillverkarna av säkerhetstråd för papperssedlar och säkerhetspapper. Avtalen syftar till att tillsammans med Fase utveckla, tillverka och marknadsföra säkerhetskomponenter baserade på Rolling Optics patenterade mikrooptiska teknologi avsedda för sedlar, värdepapper och andra säkerhets-dokument. Framtida produkter kommer säljas under varumärket Portals.

Rolling Optics tecknar exklusiva utvecklingsavtal och distributörsavtal med Fase Srl – en ledande global leverantör av säkerhetskomponenter till säkerhetspapperAvtalen ger Fase exklusivitet på marknaden för säkerhetskomponenter till papperssedlar men även en icke-exklusiv möjlighet att sälja produkter med Rolling Optics teknik integrerad till andra områden inom säkerhetspappersmarknaden.

Partnerskapet med Fase är av stor strategisk betydelse för Rolling Optics och öppnar för betydande långsiktiga möjligheter inom affärsområdet High Security. För innevarande år förväntas dock avtalen ha begränsad effekt på bolagets omsättning och resultat.

– Vi är mycket nöjda med att inleda ett djupgående och långsiktigt samarbete med Fase som är en av de dominerande globala leverantörerna inom området. Med sitt tekniska kunnande, väl utbyggda produktionskapacitet och globala säljkanaler är Fase en idealisk partner för oss inom affärsområdet High Security, säger Hans-Petter Andersson, VD, Rolling Optics.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>