Företagarna lanserar ny podcast i miniformat
Hem STARTUP Företagarna lanserar ny podcast i miniformat

Företagarna lanserar ny podcast i miniformat

Publicerat av: Redaktionen

Trots pandemin registrerades 73 500 nya företag i Sverige under 2020.

Företagarna lanserar ny podcast i miniformat

Enligt Bolagsverket har det aldrig tidigare registrerats så många företag under ett år.

För att möta det ökade intresset så startar Företagarna podcasten Genvägen, en podcast i miniformat med fokus på småföretagarens utmaningar.

– Många snedsteg kan undvikas om man bara får rätt råd i rätt tid, säger Günther Mårder, vd på Företagarna och programledare för podcasten.

Podcasten Genvägen bjuder på smarta knep som kan hjälpa både nya och mer rutinerade småföretagare att ta sin verksamhet till nästa nivå. Inget avsnitt är längre än fem till tio minuter långt och programledare är Företagarnas vd – tillika entreprenören och sparprofilen – Günther Mårder.

– Som företagare har du oftast inte tid att lyssna igenom långa samtal med experter utan du vill bara ha svar på din fråga. Det här snabbsmälta poddformatet passar därför målgruppen perfekt, säger Günther Mårder.

I varje avsnitt av podcasten guidar Günther lyssnarna genom företagandets små och stora frågor. Lyckas med din pitch, nå ut med ditt budskap nästan gratis, finansiera med banklån och välj mellan enskild firma och aktiebolag – är bara några av de frågor som ges svar på i podcasten.

– Det kryllar idag av podcasts med inspirerande intervjuer och möten om entreprenörskap. När många sökte snabba svar i början av pandemin upptäckte vi dock en lucka på marknaden för korta avsnitt med sakliga fakta och råd. Vår förhoppning är att Genvägen fyller den här luckan, säger David Hagen, podcastproducent på Företagarna.

Ett nytt avsnitt av Genvägen släpps på onsdagar varannan vecka och produceras inhouse av Företagarnas marknadsavdelning.

Företagarna driver sedan 2015 även podcasten Företagarpodden – ett längre format där Företagarnas vd Günther Mårder intervjuar företagsprofiler och experter om företagandet möjligheter och utmaningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>