Svenska SaaS-bolaget Pythagoras ökar investeringstakten med hjälp av Monterro
Hem Förvärv SaaS-bolaget Pythagoras ökar investeringstakten med hjälp av Monterro

SaaS-bolaget Pythagoras ökar investeringstakten med hjälp av Monterro

Publicerat av: Redaktionen

Monterro, Nordens ledande B2B-mjukvaruinvesterare, förvärvar aktier och tillför expansionskapital i svenska Pythagoras som erbjuder en innovativ molnplattform inom Property, Real Estate och Facilities Management.

Genom investeringen från Monterro kan Pythagoras öka investeringstakten och skala upp verksamheten.

– ”Monterro är den perfekta partnern för oss,” säger Peter Andersson, medgrundare och VD på Pythagoras. ”Deras expertis och erfarenhet av att utveckla mjukvarubolag är ovärderlig och vi ser fram emot att tillsammans ta nästa steg i tillväxtresan.”

Pythagoras digitaliserar fastighetsförvaltning
Pythagoras startades med uppgiften att innovera och digitalisera arbetet med att förvalta och hantera fastigheter. Företaget utvecklar och erbjuder en komplett mjukvaruplattform som förenklar driften, minskar kostnaderna och energikonsumtionen. Med hjälp av analys kan kunderna ta mer datadrivna och effektiva beslut inom fastighetsförvaltningens alla delar.

Svenska SaaS-bolaget Pythagoras ökar investeringstakten med hjälp av Monterro

Monterro förvärvar Pythagoras

– ”Vi har följt Pythagoras under en längre tid och vi är imponerade av deras innovationsförmåga och produktutveckling,” säger Gustav Lagercrantz, vd på Monterro och blivande styrelseordförande i Pythagoras. ”De har skapat en innovativ och användarvänlig produkt inom en sektor som varit relativt konservativ. Bolaget har dessutom haft en stadig tillväxt år efter år och vi ser att de har stor potential att skala och utveckla sin verksamhet, både inom Norden och internationellt.”

Skalar upp och utvecklar verksamheten
Pythagoras har en stark position på marknaden för fastighetsförvaltning med många kunder inom både privat och offentlig sektor, i Sverige, Norge och internationellt.

– ”Vi är stolta över hur vi tillsammans med våra kunder har lyckats skapa en mängd smarta lösningar som effektiviserat deras verksamhet med hjälp av data, t ex genom minskad energiförbrukning” säger Peter Andersson. ”Nu är vi redo att utveckla verksamheten ytterligare med målet att få ännu nöjdare kunder, genom hela kundresan. Med Monterro som partner får vi både kapitalet och den expertis vi behöver för att skala upp.”

Monterro stöttar med affärsutveckling
Monterro är en aktiv investerare som stöttar med både strategisk och operativ support i de mjukvarubolag de investerar i.

– ”Monterro skiljer sig från traditionella investerare. Vi arbetar alltid tätt ihop med ägarna och ledningen,” säger Gustav Lagercrantz. ”Vi har lång erfarenhet från att själva ha byggt och utvecklat mjukvarubolag och vet vilka utmaningar man stöter på i olika stadier i tillväxtresan. Vi ser fram emot att få stötta och följa Pythagoras i deras resa framåt”.

Monterro blir med förvärvet majoritetsägare, men Pythagoras operativa ägare återinvesterar allt eller en betydande del och blir kvar i bolaget.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>