Röda viner som värmer de kyliga höstkvällarna
Hem Livstil Röda viner som värmer de kyliga höstkvällarna

Röda viner som värmer de kyliga höstkvällarna

Publicerat av: Redaktionen

Det börjar bli mörkare ute och temperaturen sjunker.

Oavsett om höstkvällarna spenderas med vänner eller ensam hemma i ett varmt bad är ett gott vin pricken över i:et.

The Wine Company tipsar därför om röda viner i höstens anda baserat på vilken typ av höstkväll du planerar.

Hösten är ett perfekt tillfälle för att samla nära och kära för en kväll där kvalitetstid och mysig stämning är den röda tråden. Det är även den tid på året då återhämtning och vila är otroligt viktigt. Pyssla därför om dig själv med ett varmt bad, en god middag och ett glas vin för att runda av kvällen. Att veta vilket vin som passar till vilket tillfälle kan däremot vara svårt. Därför listar The Wine Company nu sina bästa tips för höstkvällarna och det perfekta vinet till.

– Hösten är en tid då vi måste stanna upp och återhämta oss ibland. Det är därför en årstid då vin verkligen kan avnjutas ordentligt. Varje år ser vi att just röda viner är otroligt populära i Sverige. Detta beror troligtvis på att vi stannar upp och njuter av de fylliga vinerna med en viss krydda. Vi vill däremot även lyfta vita viner som är smakrika och perfekta för hösten, säger Lena Koopmann, Marketing Manager på The Wine Company.

Tips för höstkvällarna och vinet du bör ha till:

Helkväll med vännerna

Att äta på restaurang och sena sommarkvällar på stan i alla ära, men att samla vännerna hemma toppar det mesta. Duka upp med en god middag med er favoritmusik i bakgrunden. Detta är kvalitetstid utan dess like där ni kan prata gamla minnen och umgås i timmar. Till detta rekommenderar The Wine Company ett glas mångbottnat glas rött The Lonely Vine Zinfandel. Aromerna av björnbär och det imponerade djupet på vinet är perfekt för långa kvällar fyllda med skratt och djupa samtal.

För egentiden

En bit in på hösten är vi helt tillbaka från semestern och stressen kan ibland kännas överväldigande. Prioritera då tiden med dig själv. Tänd några ljus, tappa upp ett varmt bad och ta fram din favoritbok. Du kan även passa på att unna dig ett glas rött vin och verkligen njuta av smakerna. För detta är ett kraftfullt rött vin från en av USA:s äldsta vinodlarfamiljer passande.

Beyer Ranch Cabernet Sauvignon är ett kraftfullt och saftigt vin att avnjuta precis som det är.

Röda viner som värmer de kyliga höstkvällarnaTill familjekvällen

Äntligen kan flera generationer samlas igen. Hösten kan därför fyllas av allt från livliga middagar till spelkvällar. Till de något senare kvällarna med familjen rekommenderar The Wine Company ett glas rött 1924 Limited Edition Double Black Red Blend. Aromer av mörka bär och karamell passar nämligen perfekt till en krämig efterrätt eller att smutta på som det är. För de som längtar efter ett glas vitt finns Cloud Break Chardonnay. I doften framträder ananas, äpple och melon som kommer fram mot en mjuk underton av vanilj.

The Wine Company rekommenderar:

The Lonely Vine Zinfandel, Kalifornien, USA

I Kalifornien är odlingsförhållandena perfekta för zinfandel. Den här druvan – som är älskad under namnet primitivo i Italien – har hittat sin högform i den nya världen. Färgen är mörkröd och ur glaset stiger djupa aromer av björnbär och saftiga skuggmoreller.

Känslan i gommen är sammetslen och yppig. Ändå är det här vinet allt annat än endimensionellt, utan snarare mångbottnat med ett imponerande djup.

Pris: 119 kr Artikel-nr.: 5819660

 

1924 Limited Edition Double Black Red Blend, Kalifornien, USA

Det här vinet är en underbar hyllning till historien. År 1924 anlade familjen Delicato de första vinodlingarna i Kalifornien. Under förbudstiden var alkohol egentligen förbjudet, men några lantbrukare framställde kraftiga, mörka rödviner som lagrades i de vilande whiskyfaten. Aromer av mörk frukt, vanilj och karamell samt mycket substans kännetecknar detta vin.

Pris: 189 kr Artikel-nr.: 5743610

 

Beyer Ranch Cabernet Sauvignon, Kalifornien, USA

Beyer Ranch tillhör familjen Wente, som är en kraft att räkna med i Kalifornien. Detta är en av USA:s äldsta vinodlarfamiljer, och de har gjort det kaliforniska chardonnayvinet salongsmässigt. Men de förstår sig också på förstklassiga cabernet sauvignon-viner, och deras produktion är idag hållbart certifierad. Det här vinet är en typisk kalifornisk cabernet med elegant doft. Kraftfullt och samtidigt saftigt och smidigt i gommen.

Pris: 139 kr Artikel-nr.: 5724036

 

Cloud Break Chardonnay, Barrel Fermented, California

För den som uppskattar ett vitt vin även på hösten är det här vinet att fokusera på. Lika kraftfull som solen när den tränger undan molnen är denna chardonnay. I doften framträder ananas, äpple och melon mot mjuka undertoner av vanilj, valnöt och honung som ger en viss antydan om den fyra månader långa lagringen på barriquefat. Under denna tid har vinet utvecklat en fantastiskt krämig och smidig karaktär, och de tropiska fruktnoterna har fått sällskap av lätt rostade toner. Eftersmaken är lång och mjuk.

Pris: 139 kr Artikel-nr.: 5787285

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>