Nu kan alla skriva under dokument via Zigned
Hem Teknik Alla kan nu skriva under dokument via Zigned

Alla kan nu skriva under dokument via Zigned

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Zigned enkla digitala signaturer på sin plattform för att ge användarna ökad flexibilitet att kunna skicka dokument till personer utan Mobilt BankID.

Sedan start har Zigned använt sig av Mobilt BankID från den svenska leverantören Finansiell ID-teknik BID AB som enda metod för identifiering och signering på plattformen.

Men i takt med att plattformen och användandet ökar växer också behoven.

För att kunna erbjuda den flexibiliteten har vi nu som ett komplement tagit fram möjligheten att skriva under dokument med så kallade Enkla Digitala Signaturer (SES) via en verifieringskod som skickas ut via e-post. Du kan läsa mer om skillanden mellan Enkla Digitala Signaturer och Avancerade Digitala Signaturer (AES) här.

Nu kan alla skriva under dokument via Zigned“Att endast erbjuda Mobilt BankID till en början gav oss möjligheten att ge både en trygg och enkel användareupplevelse för majoriteten av våra svenska kunder. Med den nya möjligheten att skriva under med verifieringskod utökar vi flexibiliteten som vi uppfattat att många har önskat.” säger Zigneds vd Ludvig Edström.

Introduktionen av enkla signaturer via verifieringskod ger Zigneds användare trygghet i att alltid veta att de kan få ett dokument underskrivet via tjänsten. Oavsett om de befinner sig inom Sverige eller inte.

För kunder som önskar, finns såklart möjligheten att kräva så kallade avancerade digitala signaturer (AES) i form av Mobilt BankID i samband med att du laddar upp dokumentet som ska skrivas under.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>