Barracudas gratisverktyg gör en hälsocheck i inkorgen
Hem Säkerhet Barracudas gratisverktyg gör en hälsocheck i inkorgen

Barracudas gratisverktyg gör en hälsocheck i inkorgen

Publicerat av: Redaktionen

Under 2020 upptäckte Barracudas verktyg för att skanna e-postkonton över två miljoner unika angrepp mot fler än 4 500 företag.

Barracudas gratisverktyg gör en hälsocheck i inkorgen

Det webbaserade verktyget som är kostnadsfritt har nu kommit i en ny version med förbättrad rapportering och ett nytt gränssnitt.

Den nya versionen av Email Threat Scanner ger snabbare svar och bättre möjligheter att analysera hotbilden i Office 365.

Varje skanning ger en rapport om vilka hot som identifierats liksom vilka domäner och medarbetare som har en förhöjd risk att drabbas av olika angrepp. Under förra året var nära sex av tio (59 procent) av de angrepp som Email Threat Scanner upptäckte någon form av nätfiske.

Ett steg mot att höja säkerheten
– Vi vet att över 75 procent av alla cyberangrepp inleds med ett e-postmeddelande – ändå är säkerheten ofta eftersatt. Med det här verktyget vill vi göra det enkelt för fler att snabbt få koll och identifiera hoten i den befintliga e-postmiljön. För de företag som använder Email Threat Scanner och vill höja sin säkerhet finns Barracuda Sentinel, ett AI-baserat skydd mot nätfiskeattacker och e-postbedrägerier, kommenterar Peter Gustafsson, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

Via en traditionell gateway kan man stoppa virus och spam men det räcker inte långt när angriparen använder social engineering och avancerade metoder för exempelvis spjutfiske, kapad mejlkorrespondens, kontostöld och vd-bedrägeri. Genom att använda artificiell intelligens och e-postsäkerhet som ser till helheten ökar möjligheten att upptäcka hot. Barracudas Email Threat Scanner ger tillsammans med Barracuda Sentinel ett mycket avancerat skydd mot e-postattacker.

Kort om Email Threat Scanner
Det webbaserade verktyget använder AI och är särskilt framtaget för att kunna skanna e-postkonton i Office 365. Genom att använda AI och analysera beteende och innehåll kan Email Threat Scanner snabbt identifiera sårbarheter och luckor som en traditionell säkerhetslösning inte klarar av.

ETS kräver inga egna inställningar och är integrerat via API:er. Det innebär att verktyget undersöker data inne i inboxen och inte via en gateway. Men användaren behöver inte lämna ut några rättigheter till Office 365, i stället använder Barracuda protokollet Oauth för att kommunicera med Office 365.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>