Revolut Junior lanserar Google Pay idag
Hem TeknikProduktnyhet Revolut Junior lanserar idag Google Pay

Revolut Junior lanserar idag Google Pay

Publicerat av: Redaktionen

Revolut lanserar idag Google Pay i Revolut Junior och gör det därmed möjligt för tonåringar att betala direkt med Android-enheter.

Tidigare i höst lanserades även Apple Pay i Revolut Junior. Både Apple- och Google Pay har varit mycket efterfrågat bland Revolut Junior’s kunder, framförallt bland tonåringar.

Revolut Junior lanserar Google Pay idag

Tonåringar kommer nu att kunna göra enkla och snabba kontaktlösa betalningar från sitt Revolut Junior-konto med sin iPhone, Apple Watch och Android-enhet.

Google Pay och Apple Pay har varit tillgängligt för Revoluts övriga kunder sedan 2020, men blir alltså nu även tillgängligt i Revolut Junior, kontot och betalkortet designat för barn och unga i åldern 6-17 år. Digitala plånböcker är ett säkert sätt för tonåringar att betala utan att behöva använda sitt betalkort, röra fysiska knappar eller hantera kontanter.

För att använda Google Pay håller kunderna helt enkelt sin enhet nära en betalterminal för att göra en kontaktlös betalning. Varje köp är säkert eftersom det är autentiserat med Face ID, Touch ID eller enhetens lösenord. Revolut Junior-kunder kan nu använda sin digitala plånbok i stället för sitt fysiska kort var som helst där kontaktlösa betalningar accepteras.

– “Våra kunders önskemål är drivkraften bakom den största delen av Revoluts produktutveckling, lanseringen av Google Pay och Apple Pay till Revolut Junior är inget undantag. Vår research visar att den yngre generationen har en stark preferens för digitala plånböcker. Vi går mot ett kontantlöst samhälle och pandemin har accelererat digitala betalningsmetoder ännu mer, och barn och unga behöver nya verktyg för att utvecklas och hänga med detta skifte” säger Tara Massoudi, Produktchef på Revolut Junior

Revolut Junior är designat för barn och tonåringar mellan 6 och 17 år med fokus på att lära dem ekonomiska kunskaper för livet. Junior skapades specifikt av Revolut för att göra det möjligt för barn att lära sig att hantera pengar med hjälp av skräddarsydda verktyg, ett personligt konto och ett eget kort. Det ger barn friheten att tjäna, hantera och spendera pengar i en miljö som är kontrollerad av föräldern.

Förutom att kunna skapa ett konto och beställa ett kort som du kan spendera med på nätet, i butiker eller ta ut pengar med i uttagsautomater, erbjuder Revolut Junior några nyckelfunktioner som hjälper barn att hantera sina pengar.

  • Föräldrar kan lägga till stående överföringar till sitt barns konto, så som månadspengar eller
  • Föräldrar kan lägga till utmaningar till sitt barns konto, så som “städa rummet”, “plocka ur disken” eller liknande som barnet kan utföra, markera som “klart” och då få en ekonomisk belöning av föräldern.
  • Barnet och föräldern kan sätta upp sparmål till barnet, för att hjälpa barnet att spara ihop till något de vill göra eller köpa.

Google Pay och Apple Pay är tillgängligt för Revolut Junior-användare i Storbritannien och Europa, och kommer snart även att finnas tillgängligt i USA, Singapore och Australien. Apple Pay och Google Pay kräver att du har ett Apple-ID respektive Google-konto för att kunna registrera dig.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>