Tips för att framtidsäkra bostadsrättsföreningen
Hem Rapport/undersökning Tips för att framtidsäkra bostadsrättsföreningen

Tips för att framtidsäkra bostadsrättsföreningen

Publicerat av: Redaktionen

Pandemin har gett tekniken en rejäl skjuts framåt och tvingat många att bli mer digitala.

Landets bostadsrättsföreningar utgör inget undantag.

Men hur ska en förening tänka framöver? SBC listar några smarta investeringar som rustar föreningen för framtiden.

Digitala årsstämmor och styrelsemöten har under pandemin seglat upp som det självklara valet för många bostadsrättsföreningar. Så även en rad andra lösningar som etablerat sig bland bostadsrättsägare runt om i landet. Och visst finns det mycket att tillvarata av det som pandemins omständigheter trots allt skapat. SBC har samlat några av sina bästa tips för att framtidssäkra bostadsrättsföreningen.

Tips för att framtidsäkra bostadsrättsföreningen– Vi vet att de tekniska lösningarna har ökat i såväl behov som utbud under pandemin. Så också viljan att satsa mer på hållbarhet och energieffektivitet bland Sveriges bostadsrättsföreningar. Det märker vi främst genom alla de frågor som kommer in dagligen till oss. För att underlätta för våra föreningar i jakten på tekniska lösningar har vi samlat en rad samarbetspartners under ett tak i ett förmånsprogram som vi kallar SBC Fördel. Där kan man bland annat hitta samarbeten som erbjuder moderna och hållbara lösningar för föreningen och de boende. En tjänst som ligger helt rätt i tiden, säger Henrik Larsson, Ramavtals- och inköpsansvarig, SBC.

Tre tips för att framtidsäkra bostadsrättsföreningen:

1. Digitalisera mer
Att använda mobilen som nyckel innebär att föreningen slipper strul med borttappade nycklar och transporter kan minimeras. Det är inte bara bekvämt utan också betydligt säkrare för alla i föreningen. Det är också en god investering för ekonomin och för miljön!

2. Individuell mätning
Se över föreningens energi- och resursförbrukning och vida åtgärder. Att exempelvis införa individuell mätning av värme och vatten sänker i regel snittförbrukningen rejält. Bra för såväl ekonomin som för föreningens klimatpåverkan.

3. Satsa på hållbarhet
Planera ert hållbarhetsarbete långsiktigt och börja till exempel med en energideklaration. Den visar hur mycket energi en byggnad använder och hur effektiv energiförbrukningen är. Med andra ord en god investering som man kan lära mycket av.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>