POP Banken väljer Crosskey som sin centrala banksystempartner
Hem PARTNERZONECrossKey POP Banken väljer Crosskey som sin centrala banksystempartner

POP Banken väljer Crosskey som sin centrala banksystempartner

Publicerat av: Redaktionen

[FINANSPARTNER] POP Banken har idag tecknat ett samarbetsavtal med Crosskey om förnyelse av dess kärnbanksystem.

POP Banken räknar med att införa det nya kärnbankssystemet under 2025. Samarbetsavtalet har ingen omedelbar effekt på de dagliga banktjänster som banken erbjuder.

POP Bankgruppen är en finsk finanskoncern som har 21 POP Banker, en digitalt verksam skadeförsäkringstjänst Skadeförsäkring Ab, det centrala kreditinstitutet Bonum Bank Plc och centralinstitutet POP Bankcentralen anl.

”POP Bankgruppens vision är att vara en bank som kombinerar personliga och digitala tjänster, har högsta kundnöjdhet och en snabb beslutsprocess. Förnyelsen av vårt kärnbanksystem är ett av våra strategiska nyckelprojekt. Vi vill erbjuda våra kunder intuitiv och säker bankverksamhet i linje med vår vision, samtidigt som vi möjliggör agil och kanaloberoende produkt- och tjänsteutveckling”, säger Jaakko Pulli, tillförordnad vd på POP Bankcentralen anl.

POP Banken väljer Crosskey som sin centrala banksystempartner

Niclas Södergård, VD, Crosskey och Jaakko Pulli, tillförordnad vd på POP Bankcentralen anl.

”Som marknadsutmanare måste vi kunna reagera proaktivt på förändringar i kundbeteende. När vi valde en systempartner var det viktigt för oss att ha en gemensam syn på branschens potential, ett heltäckande erbjudande, en beprövad meritlista och lång erfarenhet av vår sektors integrationslösningar”, fortsätter Pulli.

Crosskey är Finlands ledande leverantör av IT-lösningar för finanssektorn. Deras system betjänar redan fler än 3,5 miljoner slutkunder.

”Vi ser fram emot att implementera vår framtidssäkra basbank, nätbank, kapitalmarknad och API-plattformar för POP Banken. Våra plattformar är beprövade på den finska marknaden och gör att POP Banken kan fortsätta att utveckla sin verksamhet i snabb takt”, säger Niclas Södergård, VD, Crosskey.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>