Cyber1 expanderar globalt med molntjänst för cybersäkerhet
Hem Säkerhet Cyber1 expanderar globalt med molntjänst för cybersäkerhet

Cyber1 expanderar globalt med molntjänst för cybersäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Cyber Security 1 AB  är ett ledande företag globalt inom tjänster för cybersäkerhet.

I dag lanserar Cyber1 sin molntjänst i Sydamerika.

Det är en tjänst vars drift sköts helt av Cyber1, en så kallade “managed service”.

Cyber1 inleder ett nytt partnerskap i Peru, vilket innebär att företagets molntjänst nu är fullt tillgänglig i Sydamerika. Det ligger i linje med kraven på företags IT-avdelningar att vara ständigt vaksamma för att kunna upptäcka och hantera säkerhetshot, vilket är en naturlig följd av den ökade användningen av molntjänster och digitala lösningar. Cyber1 lanserade molntjänsten vars drift företaget sköter om nyligen . Det innebär att Cyber1 kan arbeta tätt tillsammans med företagets kunder, vilket ger ökad insyn och bättre säkerhet för kunderna.

Cyber1 expanderar globalt med molntjänst för cybersäkerhetCyber1 ser redan positiva följder med lanseringen av molntjänsten, med en expansion till Sydamerika, närmare bestämt till Peru. Etableringen i Peru inleds med säkerhetslösningar för ett nationellt lotteri och görs tillsammans med partnerföretaget Ainigma Holding Services. Det nya partnerskapet gör det möjligt för Cyber1 att erbjuda värde i hela infrastrukturer, med möjligheter till integration med andra lösningar och tjänster för att tillhandahålla ytterligare skydd för sårbara klientenheter, så kallade endpoints. Tjänsterna finns nu också tillgängliga på Cyber1s existerande marknader, via väl etablerade leveransorganisationer.

“En kontrollerad expansion för Cyber1s molntjänst möjliggör en skalbarhet som uppfyller marknadens krav. Det innebär en naturlig koppling mellan tillväxt och kostnader”, säger Robert Brown, president och styrelsemedlem för Cyber1.

Uppdraget
Ainigma Holding Services är en grupp av investeringsföretag som är specialiserade på tjänster inom konsumentsektorn, till exempel FinTech, Big Data och inom nöjesindustrin, samt är tjänsteleverantör till Nexlot, ett nationellt lotteri i Peru. Med Nexlots webbapplikation går det att köpa lotter, se tidigare dragningar, med mera. På uppdrag av Ainigma Holding Services genomförde Cyber1 en penetrationstest av typen grey-box, mot portaler avsedda för både konsumenter och företag, samt mot de programmeringsgränssnitt (APIer) som exponeras på webben. Penetrationstestet utfördes med avseende både på autentiserade, med giltiga peruanska mobilnummer, och ej autentiserade besökare.

Tjänster som ingår
–       Samarbete med DevSecOps-team för att säkerställa att alla sårbarheter i programkod åtgärdas
–       Samarbete med team på Nexlot med avseende på penetrationstester och åtgärder för att lösa säkerhetsproblem
–       Konsultinsatser åt Nexlot, för alla typer av säkerhetsincidenter och med åtgärder för att lösa problem med publik infrastruktur
–       Konfigurera och tillhandahålla molnbaserade säkerhetslösningar
–       Implementera och konfigurera säkerhetstjänsten Prisma Cloud
–       Cyber1s säkerhetsexperter hjälper till med att utvärdera, minska och hantera säkerhetsrisker
–       Övervakning, vid behov med larm, dygnet runt
–       Sköta hantering av säkerhetsbrister tillsammans med Nexlots team

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>