Operationella investmentbolaget byWiT förbereda framtida börsnotering
Hem företag Operationella investmentbolaget byWiT förbereda framtida börsnotering

Operationella investmentbolaget byWiT förbereda framtida börsnotering

Publicerat av: Redaktionen

Investmentbolaget byWiT, specialiserade på operationella investeringar i digitala tillväxtbolag, utökar teamet ytterligare och rekryterar Frida Lönnqvist som CFO.

Frida har erfarenhet från att jobba med investeringar inom Private Equity och kommer senast från rollen som CFO på Interflora.

På byWiT kommer hon bland annat att förbereda bolaget inför en framtida börsnotering samt stödja portföljbolagen i att växa lönsamt.

Investmentbolaget byWiT startades 2021 med ambitionen att långsiktigt investera i och vidareutveckla digitala tillväxtbolag med stor utvecklingspotential. Hittills har byWiT investerat i 12 spännande bolag, som till exempel Proxify, en digital plattform för uthyrning av utvecklare och datavetare, Pensionera, en digital plattform för pensionsrådgivning och E-farm, en digital plattform för begagnade jordbruksmaskiner. Med sitt tydliga fokus på att stödja sina bolag i det operationella arbetet, med allt från tillväxtstrategier, M&A och Go-To-Marketplaner till ledningsfunktioner och nätverk, har byWiT på kort tid etablerat sig som en viktig spelare.

Nu stärker byWiT upp den ekonomiska kompetensen ytterligare med Frida Lönnqvist. Hon har tidigare arbetat inom Private Equity i investment-teamet på Segulah Advisor där hon genomförde ett flertal förvärv bland annat inom buy and build, som också är en del av byWiTs investeringsstrategi. Frida kommer senast från rollen som CFO på Interflora där hon också var ansvarig för affärsutveckling. Under hennes tid där mer än dubblades omsättningen på tre år.

Operationella investmentbolaget byWiT förbereda framtida börsnotering”Frida blir ett perfekt tillskott till vårt team med sin erfarenhet från att ha arbetat som operativ CFO och med investeringar. Det tillsammans med hennes driv och engagemang är något som både byWiT och våra portföljbolag kommer att ha stor nytta av”, säger Ulf Söderström, vd och medgrundare på byWiT.

På byWiT kommer Frida i huvudsak att fokusera på portföljbolagens lönsamma tillväxt, sätta upp automatiserad målstyrning och utveckla rapportering, affärsplaner och strategi samt förbereda bolaget inför en framtida börsnotering.

”byWiTs inriktning på digitala tillväxtbolag och framtida affärsmodeller kombinerat med teamets energi och framåtanda är något jag tror starkt på. Här får jag möjligheten att arbeta som CFO och stötta byWiTs fortsatta resa samtidigt som jag får arbeta operativt med alla spännande portföljbolag i olika branscher. Det känns otroligt roligt”, säger Frida Lönnqvist, CFO på byWiT.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>