Nu börjar Jakten efter Sveriges främsta entreprenörer
Hem Event Nu börjar Jakten efter Sveriges främsta entreprenörer

Nu börjar Jakten efter Sveriges främsta entreprenörer

Publicerat av: Redaktionen

Jakten på den mest framstående entreprenör i Sverige startar nu.

Nomineringsperioden har öppnat för världens främsta entreprenörsutmärkelse, EY Entrepreneur Of The Year 2022.

Det finns möjlighet att nominera entreprenörer fån hela Sverige till och med den 31 augusti.

EY Entrepreneur Of The Year genomförs årligen i cirka 60 länder och sedan 1995 delas utmärkelsen ut i Sverige. Nomineringen av entreprenörer pågår nu och till slutet av augusti, sedan utses regionala vinnare i november vid sex regionfinaler. Nomineringar tas emot på hemsidan: https://eoy.ey.com/home

– Det här är bland den bästa tiden på året. Sommaren är i antågande och vi startar nomineringsperioden, samtidigt som världsfinalen i Monaco precis avgjorts. Nu ser vi framemot ett nytt spännande år och jag hoppas att vi får minst lika många nomineringar som förra året då vi mottog drygt 600 nominerade entreprenörer. Jag vill uppmana alla att nominera antingen sig själv eller andra som uppfyller kriterierna och kanske är det just du som hittar morgondagens unicorn, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

För att nomineras till utmärkelsen ska entreprenörer ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, med en omsättning på minst 10 miljoner kronor, alternativt ha 10 anställda. Entreprenörerna går sedan till intervjufasen. Under hösten utser oberoende jurygrupper sex regionala vinnare i de fyra priskategorierna. Förutom huvudpriset delas följande ut; Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt. De går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 9 februari 2023.

Nu börjar Jakten efter Sveriges främsta entreprenörer

Carlos Esterling, ansvarig EY Entrepreneur Of The Year

Det finns även möjlighet att nominera till hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” som delades ut i Sverige för första gången 2020. Vid den nationella finalen i stadshuset delas även hedersutmärkelse ”Family Enterprise” till ett familjeföretag som drivs av familjemedlemmar under flera generationer.

Vinnaren av huvudpriset representerar Sverige i världsfinalen i juni i Monaco där nationella vinnare gör upp om titeln som världens främsta entreprenör. Sveriges representant vid årets världsfinal var Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

Kriterier för nominering:

 • EY Entrepreneur Of The Year

  Entreprenörer som nomineras till utmärkelsen ska ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, med en omsättning på minst 10 miljoner kronor, alternativt ha 10 anställda.

 • Årets kvinnliga stjärnskott – kategoripris

  Priset delas ut till en kvinna som är ung eller som har ett företag som vuxit snabbt på kort tid. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.

 • Årets manliga stjärnskott – kategoripris

  Priset delas ut till en man som är ung eller som har ett företag som vuxit snabbt på kort tid. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.

 • Bästa internationella tillväxt – kategoripris

  SEB delar ut ett kategoripris till en entreprenör vars affärsidé nått betydande framgångar utomlands.

 • Årets sociala entreprenör – hedersutmärkelse

  Utmärkelsen delas ut till en entreprenör som driver ett företag där de sociala vinsterna är lika viktiga som de ekonomiska. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.

 • Family Enterprise – hedersutmärkelse

  Utmärkelsen delas ut till ett familjeföretag som drivs av familjemedlemmar under flera generationer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>