GoWest sätter Västsverige på deep-tech kartan
Hem EVENT GoWest sätter Västsverige på deep-tech kartan

GoWest sätter Västsverige på deep-tech kartan

Publicerat av: Redaktionen

GoWest har tagit plats som ett av Nordens främsta riskkapitalforum.

Som en del av ett större initiativ har konferensen som målsättning att locka internationellt kapital till Västsverige och skapa en effektiv mötesplats.

Tillsammans med entreprenörer, industri och ekosystem synliggörs regionens attraktionskraft och i år var fokus på deep-tech.

  • ”Att välkomna investerare som verkar i samma område som Västsveriges styrkeområden lägger en viktig grund till förutsättningar för våra bolag att hitta kapital och nå ut på globala marknader. GoWest blir vägen in i vårt ekosystem och öppnar upp en massa möjligheter för våra entreprenörer”, berättar Klementina Österberg, VD GU Ventures.

Stärkta internationella relationer

Företagens tillgång till kapital är avgörande för etablering av nya innovationer på en global marknad. Genom att locka hit investerare skapar vi gemensamt ett mer konkurrenskraftigt ekosystem och starkare näringsliv.

Årets GoWest lockade ett stort antal internationella investerare och talare, som inspirerade och byggde relationer med entreprenörer. Årets nyhet var en exklusiv investerardag, där investerarna samlades kring gemensamma frågor och diskuterade investeringsmöjligheter.

  • ”Detta år har vi även lyckats nå ut i internationell media som funnit intresse av att intervjua flera av våra talare och hitta nyheter bland våra deltagare som spridits i etablerade branschkanaler. Det har gett oss en extra synlighet i helt nya medier”, berättar Sofia Hjelmberg, investor relations GU Ventures tillika eventansvarig för GoWest.
GoWest sätter Västsverige på deep-tech kartan

Från vänster: Maria Ljungberg (HSBC Innovation Banking), Vik Li (Ericsson Ventures), Carl Svantesson (EQT Ventures), Tero Mennander (Ventech) och Chloe Dagnell (Isomer Capital). Foto: A Lovely Monday, GoWest

GoWest växer

Årets riskkapitalforum visar en tillväxt på 70% sedan föregående år. Många deltagare konstaterar att det var mycket högkvalitativa samtal som fick ta plats på årets GoWest, som kännetecknades av öppenhet och lättillgänglighet mellan investerare och entreprenörer, samt mellan dessa och aktörer i ekosystemet. Konferensen får ett högt betyg från deltagarna med mycket stor sannolikhet att man återvänder nästa år.

  • ”GU Ventures tackar så mycket alla medverkande för årets framgångsrika riskkapitalforum! Det är gästerna som gör festen, som det heter.” säger Klementina.
  • ”Årets fantastiska resultat och ökning från förra 2023 visar på ett stort intresse från utländska investerare och målgrupper som är nyfikna på vår region. Man kommer hit för att nätverka och bygga relationer, och många möten blev det under dagarna. Vi har ökat tillströmningen i samtliga kategorier”, säger Sofia.

 

Relaterade Artiklar