MOVS tar in nytt kapital för expandera i Sverige och Europa med egna elfordon
Hem STARTUP MOVS tar in nytt kapital för att expandera i Sverige och Europa med egna elfordon

MOVS tar in nytt kapital för att expandera i Sverige och Europa med egna elfordon

Publicerat av: Redaktionen

Svenska MOVS fyller kassan med cirka 45 miljoner kronor i en nyligen avslutad kapitalrunda.

Den ledande abonnemangstjänsten för mikropendling ska använda de färska miljonerna till att ta fram egna elfordon, expandera till nya marknader och utveckla sin digitala plattform.

Bland investerarna finns bland annat Jula Holding och Svea Bank.

MOVS startades med en vision om att bidra till renare städer genom att göra det enkelt för människor att pendla hållbart. Företaget erbjuder därför flexibla och prisvärda abonnemang där kunden får en privat cykel, elcykel, elsparkcykel eller elmoped. Efter ett starkt lanseringsår med hög efterfrågan på tjänstens alla fordon backas man nu upp av flera tunga investerare.

– Många konsumentvarumärken drabbas av en ekonomi på nedgång men för oss är det tvärt om, vår tjänst passar den som vill dra ner på månadskostnader och undvika större investeringar. Dessutom drivs vår marknad av flera stora makrotrender som ett ökat intresse för abonnemang, delningstjänster, mikromobilitet och hållbart resande, säger Mikael Klingberg, vd på MOVS Technology.

Nu väljer bland annat Svea Bank och Jula Holding att inkludera MOVS i sina investeringsportföljer. För Jula Holding går satsningen helt i linje med deras gröna strategi.

MOVS tar in nytt kapital för expandera i Sverige och Europa med egna elfordon

Mikael Klingberg, vd på MOVS Technology

– Genom att satsa på hållbara företag inom miljö- och energiområdet vill vi ta ansvar och bidra till utvecklingen av ett mer hållbart och fossilfritt samhälle.

-MOVS bidrar till hållbara städer och det är precis sådana idéer vi vill främja, därför är vi väldigt glada att kunna hjälpa dem att växa ännu snabbare, säger Magnus Sigurd, Business Development Director, Jula Holding.

Svea Bank tror starkt på abonnemangstrenden och har haft relationer med flera företag som växt snabbt med abonnemang som affärsmodell, till exempel Synsam och Tryggsam.

– MOVS ligger helt rätt i tiden med att erbjuda abonnemang som affärsmodell i ett segment som tidigare präglats av att man ska äga sitt personliga transportmedel. Det är en global megatrend som vi nu ser förändrar bransch efter bransch, säger Lennart Ågren på Svea Bank.

Kapitalet skapar förutsättning att expandera till fler svenska städer såväl som fler länder i Europa. Det ska också användas till att vidareutveckla företagets abonnemangsplattform och egenproducerade fordon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>