Momentum Energi till final i nationell tekniktävling
Hem FASTIGHETER Momentum Energi till final i nationell tekniktävling

Momentum Energi till final i nationell tekniktävling

Publicerat av: Redaktionen

Momentum är en av endast tre leverantörer som uppfyllt samtliga krav för att få delta i Fastighetsägarnas tekniktävling för energiuppföljningssystem.

Målet med tävlingen, som initierats av Fastighetsägarna och finansieras av Energimyndigheten, är att skynda på utvecklingen av digitala verktyg som underlättar för fastighetsägare att ta kontroll över sin energi- och effektanvändning.

Totalt inkom åtta tävlingsbidrag från initialt 14 anmälda tävlande leverantörer. I referensgruppen som utvärderat bidragen ingår representanter från Sveriges ledande fastighetsbolag som exempelvis AMF Fastigheter, Castellum och Einar Matsson.

– Jag tycker att det är ett stort steg framåt att fastighetsbranschen samarbetar och enas i en bild av vad man önskar sig av ett energiuppföljningssystem, säger Märta Falck, affärsområdesansvarig för Momentum Energi. Det bidrar till en utveckling av bättre produkter och gynnar både leverantörer och fastighetsägare.

Momentum Energi till final i nationell tekniktävling

Märta Falck, affärsområdesansvarig Momentum Energi

– Vår produkt har genomlysts av de bästa i branschen, fortsätter Märta Falck. Det är en kvalitetsstämpel och jag är otroligt stolt över vårt team som jobbat intensivt, under relativt kort tid, för att vi ska ta en finalplats.

Nästa steg blir bedömning och poängsättning av tävlingens olika krav. Detta görs av en jury bestående av representanter från referensgruppen, vilka alla har stort inflytande och lång erfarenhet inom området energiuppföljning.

 

Relaterade Artiklar