Lunar först i Norden med betaltjänst för både företag och konsument
Hem IT-FINANS TRENDERBETALNINGSLÖSNING Lunar först i Norden med betallösningar för både företag och konsument

Lunar först i Norden med betallösningar för både företag och konsument

Publicerat av: Redaktionen

Tidigare i höst lanserade Lunar sin nya betaltjänst Lunar Checkout.

Nu fortsätter Lunar ta mark och förvärvar danska Paylike, en betaltjänstleverantör som erbjuder smidiga lösningar även på företagssidan.

Med förvärvet blir Lunar först i Norden med att erbjuda smidiga betallösningar för både konsumenter och företag online.

– Vi vill lyfta Lunar bortom det gamla bankväsendet och storsatsar på att skräddarsy vår verksamhet för den nordiska marknaden. Vi expanderar och bygger ett mångfacetterat bankbolag med betallösningar designade för både konsumenter och företag. Vi skapar ett slags allround-ekosystem för banktjänster och betallösningar, säger Ken Villum Klausen, grundare och VD för Lunar.

Paylike är verksamt i hela Europa, stödjer 153 valutor och hanterar en volym på över 100m EUR per år. Med Paylike kan Lunar erbjuda friktionsfri onlinehandel över gränserna, något som är mycket eftertraktat för ehandlare verksamma i flera länder. Men för Lunar är det marknaden i Norden som står i fokus.

Lunar först i Norden med betaltjänst för både företag och konsument

Ken Villum Klausen

– Många verkar ha glömt länderna i Norden och de specifika behov som finns här. När andra expanderar globalt och försvinner iväg i världen utan att bry sig om länderna i Norden, står vi här med öppna armar. Vårt mål är att kunna garantera våra nordiska kunder marknadens bästa service inom bank och betalning, säger Klausen.

Genom att hålla företag och konsument i varsin hand kan Lunar även underlätta transaktionerna mellan dem, utan några dyra mellanhänder.

– Det är inte bara konsumenterna som behöver snabba, enkla och säkra sätt att betala online, även företagen vill ha bättre lösningar utan dyra mellanhänder och krångliga system. Alla våra kunder kan dra nytta av enkelheten i att ha en modern all-round leverantör istället för flera gamla och splittrade. Konverteringen blir friktionsfri och transaktionskostnaderna lägre, win-win, helt enkelt, säger Klausen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>