Hem Fastigheter Ireno-grundarna ser tillbaka på lanseringsåret

Ireno-grundarna ser tillbaka på lanseringsåret

Publicerat av: Redaktionen

2020 har varit och fortsätter vara ett utmanande år för många.

Ireno-grundarna ser tillbaka på lanseringsåret 2

Irenos grundare Peter Östling och Jesper Zandin

Irenos grundare Peter Östling och Jesper Zandin tittar tillbaka på året som gått, och den osannolika lanseringen av en ny digital renoveringstjänst som skedde mitt i.

För drygt två år sedan började Irenos resa, när den före detta hantverkaren och IT-chefen Jesper Zandin och IT-chefen och entreprenören Peter Östling gick ihop i grundandet av en ny digital tjänst som skulle skapa enklare renoveringsprocesser för såväl hantverkare som bostadsägare.

I oktober i år lanserades Ireno, och strax därefter även två viktiga samarbeten med Beijer Bygg och Bra Byggare.

— För en person som mig, som vill att allt helst skall ha hänt igår, har de här två åren varit lite av en prövning. Samtidigt har det varit väldigt lärorikt och en stor förmån att få jobba med så otroligt kompetenta människor. Nu när vi äntligen lanserade Ireno var det både nervöst och otroligt spännande på samma gång, säger Jesper Zandin, CTO och medgrundare till Ireno.

VD och medgrundare Peter Östling instämmer och menar på att det bästa betyget för tjänsten är responsen från användarna;

— Det är fantastiskt att äntligen vara igång och få höra alla positiva kommentarer från kunderna! En av våra värdepelare är just att vara lyhörda, så vi anpassar och lägger till nya funktioner baserat på direkt feedback vi får.

Renoveringsbranschen har under 2020 sett en ökad verksamhet, med ett renoveringsindex som hittills under året stigit med 7,2%. Mycket tros bero på att en stor andel av befolkningen tillbringat mer tid i hemmen, och därför också passat på att förbättra och förnya.

— Covid-19 har inneburit en stor omställning ur många perspektiv. Men det som jag tror kommer påverka renoveringsbranschen mest, både kortsiktigt och långsiktigt, är att man ser annorlunda på sitt hem, säger Jesper. Idag spenderar många majoriteten av sin tid i hemmet, både arbetstid och fritid och kanske till och med semestern. Det påverkar synen på att förbättra och förändra sina hem. Det har aldrig byggts så mycket altaner som i somras. Både växthus och tryckimpregnerat virke tog slut i hela Sverige!

— Många har också tyvärr blivit av med sitt jobb pga Covid-19, och det finns en risk att okvalificerade personer gör ett försök i byggbranschen. Därför är det viktigare än någonsin med tjänster som Ireno, som säkerställer att hantverkaren är seriös, certifierad och försäkrad innan man kör igång, menar Peter.

Det är omöjligt att sia om framtiden, men de båda grundarna är ense om att de önskar ett kommande år där vi får ett slut på pandemin och att människor kan börja blicka framåt.

— Vår förhoppning är att vi under 2021 skall få chansen att hjälpa så många företag och bostadsägare att få en trygg renoveringsresa som möjligt. Vi ser fram emot att fortsätta vara en drivande kraft till att minimera konflikter och hoppas även kunna bjuda på flera nya spännande samarbeten, partners och funktioner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>