App från Norden är vinnare i Huaweis årliga utvecklartävling
Hem Teknik App från Norden är vinnare i Huaweis årliga utvecklartävling

App från Norden är vinnare i Huaweis årliga utvecklartävling

Publicerat av: Redaktionen

Huaweis populära årliga apptävling, AppsUp, har nu utsett sina segrare.

Tävlingen som inspirerar utvecklare över hela världen att skapa de mest framgångsrika apparna har återigen en vinnare från Norden – norska Astat.

Förra året prisades svenska Quidbit med sin interaktiva hälsoapp, Runbit, och det här året kniper alltså den innovativa företagsappen Astat ett välförtjänt pris.

– Det här priset och samarbetet med Huawei hjälper oss att sprida vår teknik till en ännu större publik. Vårt fokus är att leverera den bästa digitala tjänsten och upplevelsen till ett växande antal små och medelstora företag världen över, säger Axel Hunter, vd för Astat.

App från Norden är vinnare i Huaweis årliga utvecklartävling

Innovativa företagsappen Astat vinnare i Huaweis utvecklartävling AppsUp

– Astat sätter miljön först och levererar, med sina virtuella bankkort, en helhetslösning för företagens ekonomiska behov, utan användning av plast. Vi gillar hur appen kan hjälpa företag att förbättra sin ekonomi genom att låta användarna kontrollera och hantera transaktioner, kvitton och onlinebetalningar i en och samma app, utan dolda kostnader, säger Aoife Brodigan, marknadschef för Huawei Mobile Services (HSE) i Europa och domare i tävlingen.

Astat är en tjänst för små och medelstora företag, där målet är att underlätta köp och kvitto-hanteringen för både företag och anställda genom ett virtuellt bankkort. Såväl appen som innovationen fick beröm av juryn.

AppsUp-tävlingen är väldigt populär världen över och har i år haft deltagare från över 200 länder och regioner i Europa, Asien, Latinamerika, Mellanöstern och Afrika. I tävlingen har Huawei utmanat apputvecklare att visa upp sin innovationsförmåga och skicka in appar för att tävla om att vinna summor från en prispott på en miljon dollar.

I årets upplaga deltog mer än 4 000 deltagare med över 2100 inskickade appar. Priser delades även ut i kategorier som ”Bästa spel”, ”Tech Women’s Award” och ”Excellent Student Award”. I förra årets upplaga vann Linköpingsbaserade företaget Quidbit med hälsoappen Runbit, som idag även gjort sig populär på andra plattformar och har vidare utvecklats med Huawei Mobile Services utvecklarkit, HMS Core.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>