House:ID och Gofido hjälper försäkringstagare att sänka sina premiekostnader
Hem Teknik House:ID och Gofido hjälper försäkringstagare att sänka sina premiekostnader

House:ID och Gofido hjälper försäkringstagare att sänka sina premiekostnader

Publicerat av: Redaktionen

Appen House:ID (som hjälper bostadsägare att ha koll på alltifrån räntor och försäkringsvillkor till renoveringskvitton, materialkostnader och energideklaration) har inlett ett samarbete med försäkringsutmanaren Gofido i syfte att förenkla för samt belöna ansvarsfulla bostadsägare som tar hand om sina hem.

House:ID och Gofido har inlett ett samarbete vilket innebär att Gofidos kunder kostnadsfritt (precis som alla andra) kan ladda ner House:ID appen och börja lagra all väsentlig information och avtal som rör bostaden säkert och smidigt på ett och samma ställe.

Gofido tror att denna app och svenska innovation kan gynna även deras kunder. Första fasen av samarbetet har redan inletts och ska sen utvecklas över tid.

Dessutom tycker många det är jobbigt att själv anpassa sin hemförsäkring och att förhandla för att få ett lägre pris. I en genomförd demoskop uppgav 7 av 10 att de aldrig hade förhandla priset på sin hemförsäkring. Trots det hade de som vågat pruta i 9 fall av 10 lyckas få ner sitt pris. Gofido lanserar därför en redan förmånlig och färdig förhandlad hem- och villaförsäkring i House:ID appen. Erbjudandet kommer att finnas tillgänglig från mitten av april.

I förlängningen är syftet att förenkla samt belöna ansvarsfulla bostadsägare som tar hand om sina hem. Rent konkret innebär samarbetet att användare av House:ID Appen tar del av Gofidos försäkringserbjudande inom hem- och villaförsäkring. Erbjudandet anpassas utifrån den datan användaren har lagt in i appen och på så viss få det lägsta möjliga priset utan att behöva lyfta på ett finger.

–    Många är idag överförsäkrade i Sverige och att kunna hjälpa House:IDs användare till en bättre anpassad försäkring känns fantastiskt, säger Annika Saramies, vd och grundare av Gofido.

–    Detta är bara början på ett mycket lovande samarbete då vårt tydliga fokus och viljan att spara pengar till våra användare går väl hand i hand med Gofidos affärsidé och kundfilosofi. Vi kommer allteftersom vårt samarbete växer utveckla nya gemensamma lösningar till vår marknad, mer om dessa produktnyheter längre fram efter sommaren, berättar Pontus Andersson, VD för House:ID.

*Demoskop, 1033 svarande. Fråga: ”Har du någon gång prutat på din hemförsäkring” och ”Lyckades du få ner priset när du prutade

Kort om Gofido

House:ID och Gofido hjälper försäkringstagare att sänka sina premiekostnader

Annika Saramies, VD för Gofido och Pontus Andersson, VD för House:ID

Idén är egentligen väldigt enkel. Samla ihop pengar från flera personer till en gemensam reserv. Den som har otur får sedan ta av potten. Det kallas kort och gott försäkring. Problemet är att denna idé inte utvecklats på över 100 år. Idag sitter därför alltför många med felaktiga, dyra och uppblåsta försäkringar, som kostar miljarder i onödan. Vanliga konsumenter betalar ofta alldeles för mycket för fel saker.

Det enda man som försäkrad vill är att känna en trygghet i att det finns hjälp när det väl behövs – när oturen är framme. Och för det ska man inte behöva betala överpriser.

Gofidos tjänster erbjuder något så nytt som aktiva och smarta försäkringar. En försäkringsupplevelse med kundens behov i fokus. Fram tills nu, har det egentligen inte varit riktigt möjligt att skräddarsy sin egen försäkring och spara pengar genom att slippa onödigt dyra premier, men det har Gofido ändrat på då försäkringstagaren inte längre behöver betala för saker som den inte har. Gofido grundades av bland annat entreprenören Annika Saramies och finansanalytikern Claes Hemberg.

Så funkar House:ID

House:ID är uppbyggt som två legoklossar. En för privat information som flyttas med mellan bostäder du äger och en för information som är bostadens oavsett ägare och därmed stannar på bostaden. Efter att House:ID verifierat rätt ägare till bostaden kopplas de två legoklossarna ihop. Ingen information försvinner vid ägarbyte, och aldrig heller någon dokumentation som ”tappas bort”. BankID används för att länka ihop din privata data med bostadens data under tiden du äger din bostad. På så sätt lämnar ingen information bostaden oavsett ägare. Endast din privata data lyfts med till när du loggar in på nästa Hus:ID.

–      Tjänsten är mycket säker och kräver verifiering med hjälp av digitalt BankID.

–      All information hämtas på begäran av bostadsägaren och all data sparas krypterad i molnet och är säkert lagrad.

–      House:IDs integritetspolicy förbjuder dem från att dela information om en enskild bostad och dess innehåll utan ägarens tillstånd. Ingen information lämnas någonsin ut till tredje part utan samtycke.

Appen och du kan:

–      Hämta information automatiskt för över 3 miljoner produkter från världens mest kända varumärken. Du gör det enkelt genom att scanna eller söka i appen.

–      Koppla kvitton till produkterna eller projekten. Alla kvitton ackumuleras totalt och sorteras per kategori där de som är avdragsgilla särredovisas så att ägaren alltid har koll på hur mycket som är avdragsgillt om/när man väl sen säljer. Denna särredovisning går automatiskt också in i en preliminär skatteberäkning.

–      Dokument som ritningar, energideklarationer, besiktningsprotokoll, sotningsprotokoll mm. hämtas automatiskt.

–      Även försäkringsvillkor hämtas automatiskt och kopplas på för enkel kontakt. Ägaren kan se alla villkor, jämföra sin kostnad med genomsnittet. Och inte minst så får ägaren en påminnelse 30 dagar innan villkoren skall förnyas. Detta innebär att varje försäkringstagare i god tid har möjlighet att kontakta sitt bolag för att inte få den traditionella 3-15% ökningen som sker från år till år. Detsamma gäller för bankinformation.

–      Och med underhållsplaner kan ägaren få påminnelser om vad som behöver göras och när.

Avslutningsvis och i korthet så hjälper House:ID bostadsägare att enkelt få koll på allt som gäller bostaden. All denna information och mer hjälp är endast en knapptryckning bort i appen. Tryggt, effektivt och enkelt.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>