Hjerta förvärvar WaveLink Brokers
Hem Förvärv Hjerta förvärvar WaveLink Brokers Association AB

Hjerta förvärvar WaveLink Brokers Association AB

Publicerat av: Redaktionen

Hjertas moderbolag Nordic Brokers Association AB (NBA) förvärvar förmedlarbolaget WaveLink Brokers AB.

Bolagets expertis inom sjönäring innebär ett ytterligare stärkt kunderbjudande för Hjerta.

WaveLink Brokers är specialiserade på rederinäringen och hjälper arbetsgivare inom det segmentet med försäkring och rådgivning kring deras anställda. NBA köper 90 procent av bolaget som genom förvärvet blir en del av Hjerta.

– Jag är oerhört glad att vi har kunnat genomföra förvärvet av WaveLink Brokers. Det är ett första steg i vår satsning Hjerta 2.0 där vi som förmedlarkedja bygger en stark gemensam plattform, säger Johan Zethraeus, VD Hjerta.

Hjerta förvärvar WaveLink BrokersWaveLink Brokers grundades 2015 av Jenica Rhodes, Christer Themner och Christer Carlsson.

Med på resan finns även Madelaine Edlund, försäkringsrådgivare på WaveLink Brokers sedan sex år. Christer Themner kommer fortsatt vara kopplad till bolaget i rollen som Special Advisor.

Jenica Rhodes, VD och försäkringsförmedlare på bolaget, ser positivt på förvärvet.

– Det känns fantastiskt. Jag har stort förtroende för Hjertas ledning och staben, som jag tidigare haft som arbetskamrater. Det är den bästa och smidigaste lösningen för oss alla och kommer skapa nya möjligheter framåt, säger hon

Jennica Rhodes har arbetat i försäkringsbranschen sedan 2001 och har tidigare jobbat med tjänstepensioner och processer på SEB och Söderberg & Partners. Hon hoppas att förvärvet kan leda till ett närmare samarbete och bättre kunderbjudande.

­– Jag är övertygad om att vi kan få till bättre lösningar till bättre priser. Med Hjertas hjälp kommer vi kunna få till lösningar som vi har inte kunnat se tidigare. Ett närmare samarbete helt enkelt, vilket jag tror kommer gynna oss alla.

Förvärvet av WaveLink Brokers utgör ett första steg i Hjertas satsning Hjerta 2.0. Inom den nya satsningen kommer Hjerta bygga en mer robust organisationsstruktur där Hjerta/NBA kommer äga i några av Hjertas medlemsbolag. Inom Hjerta 2.0 kommer det finnas förmedlarbolag som är fortsatt helt ägda av entreprenörer, men också bolag som är del- och helägda av Hjerta/NBA.

– Satsningen innebär att vi gör stora investeringar i stabsorganisationen för att utöka servicen och stödet till våra medlemsbolag. Hjerta 2.0 kommer dels att resultera i ett mer konkurrenskraftigt och genomarbetat kunderbjudande, dels frigjord tid för våra förmedlare, vilket i sin tur möjliggör högre affärsvolymer, säger Johan Zethraeus.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>