Hem Teknik FrontOffice Nordic fokuserar på fintech med nytt affärsområde

FrontOffice Nordic fokuserar på fintech med nytt affärsområde

Publicerat av: Redaktionen

FrontOffice Nordic fokuserar på fintech och presenterar aktieägaren Peter Johansson

FrontOffice Nordic fokuserar på fintech med nytt affärsområde 3I våras påbörjade Investmentbolaget FrontOffice Nordic sin satsning på ett nytt affärsområde och fokus ligger nu på investeringar i tillväxtbolag inom fintech. FrontOffice har tidigare meddelat sitt samarbete med bland annat FTCS Intressenter, vilka också investerar i fintech-bolag. Peter Johansson, ansluter till FrontOffice via bolaget Vuelo Capital Group och är ytterligare en av verksamhetsområdets kunniga investerare som tror starkt på bolaget och fintech-marknadens utveckling.

Idag har storbanker svårt att leverera nya innovativa tjänster främst på grund av deras föråldrade IT-system, men även på grund av trögheten som kommer med stora organisationer. FrontOffice är övertygat om att de traditionella bankerna alltid kommer vara en del i värdekedjan, men ser nu att bankerna istället väljer att stötta fintech-bolag både via investeringar och genom tillgång till clearing nätverken, vilket troligen kommer att bli en win-win för samtliga aktörer. Men framförallt för konsumenten. FrontOffice brinner för att förenkla det traditionella banksystemet och skapa en struktur som gynnar alla, inte bara storbanker.

–      FrontOffice, likt många andra bolag, är såklart beroende av investerare som inte bara vill äga passivt utan även vara en del i bolagets strategiska planer. Peter Johansson är en sådan investerare. Han har ovärderlig kunskap när det kommer till finansiell teknologi och har en fantastisk förmåga att hitta nischer i gamla strukturer som kan förbättras. Peters kunskap är viktig för FrontOffice och vi är tacksamma att han vill vara en del i vårt team, säger Johan Lund VD för FrontOffice.

–      Jag har valt att kliva in i FrontOffice Nordic för att jag tror på deras affärsidé som kortfattat går ut på att bistå fintech-bolag att skala upp verksamheten. Vi har jobbat tillsammans med bland annat QuickBit där vi hjälpt bolaget att lansera system med högvolyms-inlösen genom bolag i vår sfär, tex vårt helägda dotterbolag Eurofed och vår samarbetspartner Nothern Voucher. Vi har ett mycket kompetent team och nätverk där vi kan stötta de bolag där vi har intressen. Vi har också ett flertal engagemang på den Europeiska fintech-marknaden och är stolta över att kunna konstatera att vi kunnat producera flera bolag med hög lönsamhet. QuickBit har mycket stora möjligheter, då vi har sett under flera år hur bolag inom det så kallande högrisksegmentet som till exempel spelbranschen, fått ökande kostnader då de måste tampas med dåliga villkor för att få access till olika betalsystem. Detta gör kryptovaluta till ett extremt bra alternativ för dem, säger Peter Johansson och tillägger:

–   Jag har jobbat i finansbranschen hela mitt liv och har varit entreprenör i branschen de senaste 18 åren framförallt inom segmentet betalningar. Jag drivs av att hitta nya arbetssätt i gamla strukturer. Jag har inte varit aktiv i Sverige de senaste 13 åren, då jag åtalades för skattebrott men efter flera års utredning så vann rättvisan och jag blev helt frikänd. Att bli oskyldigt anklagad, är en fruktansvärd situation att befinna sig i, men rättssystemet bevisade till sist min oskuld. Det känns mycket bra att jobba med dessa innovativa bolag då de besitter spetskompetens samt har mycket duktiga medarbetare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>