Finalisterna i Årets CFO inom franchise

Azets Insight, tidigare Visma Services, uppmärksammar ekonomichefer inom franchise genom att utse Årets CFO på Frannygalan den 25 mars.

Finalisterna är ekonomicheferna Jessica Ekelöf Larsson – Pinchos, Magnus Bengtsson – Finalisterna i Årets CFO inom franchise 1Reitan Convenience och Camilla Stål Helzel – Itrim.

I början på året fördjupade Azets sitt samarbete med intresseorganisationen Svensk Franchise och alla de tiotusentals företag som idag framgångsrikt drivs med franchise som affärsmodell i Sverige. Som en del av samarbetet får Azets förmånen att uppmärksamma bolag eller individer på Frannygalan som arrangeras av Svensk Franchise den 25 mars. För Azets fanns ingen tvekan om vilka man vill rikta strålkastarljuset på.

– Att vara ekonomichef och CFO idag är en väldigt utmanande och komplex befattning som tyvärr alltför ofta har en lite undanskymd roll i företagen. Den snabba teknikutvecklingen med en allt snabbare digitalisering gör dessutom att kompetenskraven på ekonomichefen hela tiden ökar eller i varje fall förändras. Genom priset Årets CFO inom franchise vill vi lyfta fram rollen som CFO och hoppas att det tydliggör vår uttalade ambition att vara ekonomichefens bästa vän, säger Anders Fryxell, vd på Azets i Sverige.

Ordförande för juryn som utser vinnaren är McDonalds CFO Anne Nordberg. I juryn sitter även Helena Lustig, försäljningschef på Azets och Jens-Oskar Göransson, affärsområdeschef, Azet.

Efter genomgång av ett stort antal franchisebolags finansiella utveckling och deras ekonomichefers insatser är juryn överens om de tre finalisterna: Jessica Ekelöf Larsson – Pinchos, Magnus Bengtsson – Reitan Convenience och Camilla Stål Helzel – Itrim.

– Alla tre finalister har uppmärksammats av oss i juryn och dessutom blivit nominerade av flera externa personer. De representerar alla goda exempel på ekonomichefer som genom sitt nytänkande utvecklat en finans- och ekonomifunktion som haft en stor positiv påverkan på franchisesystemets finansiella utveckling, säger juryns ordförande Anne Nordberg, CFO på McDonalds i Sverige.