Europas medelstora företag önskar ett ökat stöd från stat och andra långivare. 70 procent anser att de lider av “mellanbarnsyndrom”, enligt ny forskning som utförts på uppdrag av Ricoh Europé.
De känner sig inte bara utestängda från avsättningar till uppstartsbolag och småföretag, många saknar förmågan stora företag har att kunna hantera komplex och kostsam reglering. För att kunna konkurrera effektivt vill 76 procent av de medelstora företagen att lagstiftarna ska skapa en miljö där de lättare kan förverkliga sina tillväxtambitioner, vilket skulle resultera i en starkare europeisk ekonomi.
Undersökningen visar att 67 procent av de medelstora företagen kämpar för att konkurrera med nya aktörer och stora företag. 71 procent säger att de utsätts för större risker att misslyckas på grund av finansieringssvårigheter.
– Europas medelstora företag är fulla av energi, både när det gäller tillväxt och ambition. Regeringar, myndigheter och långivare måste överväga hur de bäst stödjer dessa dynamiska företag till förmån för den bredare ekonomin. Ett stort antal medelstora företag vill använda ny teknologi, lansera nya tjänster och anställa fler talanger. Om regleringar och politik fortsätter att hålla dem tillbaka kommer Europas medelstora företag att känna att det är näst intill omöjligt att bli nästa teknik- eller storföretag, säger David Mills, CEO, Ricoh Europe .
Undersökningen visar att de medelstora företagen har ett antal prioriteringar de kommande två åren. De tre främsta är att de vill lansera nya produkter eller tjänster (30 procent), hantera tillväxt (28 procent) och använda innovativ teknik (28 procent).
– Europas 75 000 medelstora företag står för 30 procent av de årliga intäkterna från europeiska företag. Regeringar och långivare måste arbeta hand i hand med företagen för att främja tillväxt och innovation i Europa. Detta är helt avgörande för att Europa även fortsättningsvis ska kunna vara en global ledare inom innovation och förbli konkurrenskraftig gentemot etablerade och framväxande ekonomier, avslutar Mills.